Restorano savininkas sugalvojo gudrų planą, kaip darbuotojus priversti puikiai dirbti: tokio rezultato nesitikėjo net pats

Daug kur įprasta, kad padavėjų ar barmenų algos yra menkokos, todėl surasti tinkamų darbuotojų sudėtinga. Tačiau ir taip dosniai mokantys šveicarai sukūrė gudrų planą, kaip prisivilioti geriausius.

Anot M.Peclard’o, susieti algas su apyvarta buvo puikus sprendimas.<br>Unsplash nuotr.
Anot M.Peclard’o, susieti algas su apyvarta buvo puikus sprendimas.<br>Unsplash nuotr.
Anot M.Peclard’o, susieti algas su apyvarta buvo puikus sprendimas.<br>Įmonės nuotr.
Anot M.Peclard’o, susieti algas su apyvarta buvo puikus sprendimas.<br>Įmonės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 24, 2023, 7:38 AM, atnaujinta Sep 24, 2023, 7:39 AM

Šešiolika restoranų Šveicarijoje valdančios įmonės „Peclard“ vadovybė pernai susidūrė su sudėtinga problema – daugelyje maitinimo įstaigų stigo tinkamų darbuotojų.

„Turėdavome priimti visus, kurie tik sutikdavo dirbti, kitos išeities nebuvo. Tačiau mus tai erzino, nes žmonėms stigo motyvacijos, aptarnaudami jie sunkiai išspausdavo šypseną, o klientai dažnai būdavo nepatenkinti“, – sakė vienas kompanijos įkūrėjų ir savininkų Michelis Peclard’as.

Praėjusią žiemą jis kartu su partneriu Florianu Weberiu susėdo ieškoti sprendimo. Ir surado jį – nusprendė darbuotojams mokėti ne pastovų atlyginimą, bet algą, kuri būtų susieta su pajamomis, atnešamomis konkretaus darbuotojo. Jiems mokama apie 7–8 proc. nuo pasiektos apyvartos.

Paaiškėjo, kad tokia išeitis puiki, nes atsirado besistengiančių kuo labiau įtikti klientams ir daugiau užsidirbti norinčių padavėjų.

atlyginimas šią vasarą įspūdingas net ir turtingos Šveicarijos mastu: kai kuriuose restoranuose per mėnesį padavėjai uždirba nuo 8 tūkst. iki 12 tūkst. frankų (8,4–12,6 tūkst. eurų). O vienas darbuotojas liepą gavo net 16,5 tūkst. frankų (17,3 tūkst. eurų) atlyginimą.

„Dabar dirbti pas mus pretenduoja tik geriausieji“, – didžiavosi M.Peclard’as. O savininkams tai, pasirodo, labai apsimoka – pradėjus taikyti naują algų mokėjimo modelį tinklo apyvarta išaugo apie 30 proc.

„Dabar tai jau ne tik mūsų įmonė, bet ir darbuotojų. Jie stengiasi, rečiau suserga ir siekia užsidirbti kuo daugiau“, – aiškino vienas įmonės savininkų.

Tiesa, žiemą restoranuose klientų būna gerokai mažiau, tad pajamos irgi sumenksta. Bet su darbuotojais sutarta, kad net ir prasčiausiu laikotarpiu jų alga nebus mažesnė negu 4,5 tūkst. frankų (4,7 tūkst. eurų).

Parengta pagal „Wiwo.de“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.