A. Armonaitei ir D. Kreiviui – nesibaigiančios kritikos strėlės: „Kas tiems žmonėms atsitikę?“

Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis sukritikavo ekonomikos ir inovacijų ministrę Aušrinę Armonaitę bei energetikos ministrą Dainių Kreivį dėl galimai neteisėtai vykdytų „Litexpo“ pirkimų ir gyventojų bei verslo AB „Energijos skirstymo operatoriui“ (ESO) permokėtų beveik 160 mln. eurų. Pasak jo, už šiuos klausimus atsakingi ministrai turi aiškiai įsivardinti, kas už šias situacijas yra atsakingas.

A.Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
A.Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė

Oct 27, 2023, 9:59 AM, atnaujinta Oct 27, 2023, 10:13 AM

„Kiekvienas sprendimas turi už savęs pavardę – ar ESO situacija, ar „Litexpo“ pirkimai – kiekvienas pirkimas turi konkrečias pavardes už savęs. Tai kokios ten pavardės stovi ir kas tiems žmonėms atsitikę yra? Kokią atsakomybę jie yra prisiėmę? Ar pasakys, kad mes suklydome, kad mums nepavyko ir baigsis visa istorija“, – „Žinių radijui“ sakė A. Mazuronis.

„Šioje vietoje žmonės, kurie yra aukščiausiose pozicijose, kurie yra ministrai, jie turi labai aiškiai pasakyti, kas daroma, kas yra atsakingas, kad tokių klaidų ateityje būtų galima išvengti“, – pabrėžė jis.

ELTA primena, kad Generalinė prokuratūra pranešė, jog viešojoje erdvėje pasirodžius informacijai apie tai, kad gyventojai ir verslas ESO permokėjo beveik 160 mln. eurų, o permokėtą sumą vartotojams planuojama grąžinti tik per 15 metų, atliks išsamų situacijos vertinimą, po kurio bus sprendžiama, ar būtina taikyti viešojo intereso gynimo priemones.

Daug dėmesio viešoje erdvėje susilaukė ir „Litexpo“ pirkimai, skirti liepos mėnesį vykusiam NATO viršūnių susitikimui.

Ekonomikos ir inovacijų ministrei Aušrinei Armonaitei pareiškus, esą neteisėtai vykdyti „Litexpo“ viešieji pirkimai yra nesusiję su jos kompetencijomis, socialdemokratai tokią ministrės poziciją vadina „įžūliu išsisukinėjimu“ ir kreipiasi į Vyriausybės vadovę Ingridą Šimonytę reikalaudami įvertinti susiklosčiusią situaciją, informuojama pranešime žiniasklaidai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.