Šiaulių bankas rengiasi platinti obligacijas – kodėl tai aktualu kiekvienam

Šiaulių bankas, ilgiausiai veikiantis ir didžiausias lietuviško kapitalo bankas, rengiasi pasiūlyti gyventojams įsigyti banko obligacijų. Bankas anksčiau pranešė, kad pirmąjį šių metų pusmetį rengiasi viešai platinti 25 mln. eurų obligacijų emisiją, kuri bus prieinama visiems norintiems įdarbinti savo lėšas obligacijų rinkoje.

Šiaulių bankas, ilgiausiai veikiantis ir didžiausias lietuviško kapitalo bankas, rengiasi pasiūlyti gyventojams įsigyti banko obligacijų.
Šiaulių bankas, ilgiausiai veikiantis ir didžiausias lietuviško kapitalo bankas, rengiasi pasiūlyti gyventojams įsigyti banko obligacijų.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2024, 11:00 AM

Šiaulių bankas su šia obligacijų emisija siekia pritraukti įvairių investuotojų – nuo privačių klientų, besidominčių galimybėmis ilgesniam laikotarpiui įdarbinti asmenines lėšas, iki institucinių investuotojų ir profesionalių portfelių valdytojų.

Nors dėl išaugusio pajamingumo obligacijos pastaruoju metu tampa vis įdomesne investavimo priemone, galimybių investuoti į bankinio sektoriaus atstovų obligacijas vis dar retai pasitaiko.

„Esame lietuviško kapitalo bankas ir siekiame prisidėti prie šalies ekonominio augimo, kapitalo rinkų vystymosi bei klientų finansinės gerovės. Džiaugiamės galėdami jiems atverti įdomių galimybių augti kartu su mumis ir įdarbinti savo lėšas. Tikimės, kad klientai įvertins galimybę ilgesniam laikotarpiui patikėti bankui savo lėšas su fiksuota grąža, kuri, tikėtina, bus didesnė nei indėlių palūkanos“, – sako Šiaulių banko Investicijų valdymo tarnybos vadovas Tomas Varenbergas.

Obligacijos – yra skolos vertybinis popierius, kuris leidžia investuotojams įdarbinti savo lėšas iš anksto sutartomis sąlygomis, tokiomis kaip palūkanų norma ir išpirkimo terminas. Norint įsigyti obligacijų reikia turėti vertybinių popierių sąskaitą.

Šiaulių bankas pernai uždirbo rekordinį pelną ir rengiasi išmokėti didžiausius savo istorijoje dividendus. Be to, bankas, pernai sujungęs mažmeninius verslus su INVL, aktyviai plečia savo investicinių paslaugų krepšelį. Šių metų pradžioje Šiaulių bankas pristatė atnaujintą ateinančių 6 metų strategiją su siekiu tapti geriausiu banku Lietuvoje iki 2029 m.

Obligacijos populiarėja

Pastaruoju metu obligacijos yra vis labiau populiarėjanti investavimo priemonė, kurią neretai renkasi fiksuotos grąžos ir mažesnės rizikos ieškantys investuotojai, norintys uždirbti daugiau nei gali pasiūlyti indėlių rinka.

Šiaulių bankas yra daugiausiai įmonių obligacijų emisijų platinanti finansų įstaiga Lietuvoje, kuri aktyviai prisideda prie reikšmingos kapitalo rinkų plėtros.

„Gyventojams, kurie domisi investavimu, o tokių Lietuvoje vis daugėja, patariama savo portfelį diversifikuoti – dalį lėšų nukreipti į likvidžius aukšto diversifikacijos lygio instrumentus, pavyzdžiui: akcijų indeksus sekančius fondus, dalį laikyti fiksuotos grąžos investicijose – obligacijose.

Obligacijų pajamingumams išaugus, šios investicinės priemonės tampa konkurencingos net ir akcijų rinkoms. Kaip pavyzdys, „S&P 500“ indeksas, kuris seka 500 didžiausių JAV listinguojamų įmonių, per 100 metų generavo 8 proc. grąžą. Tad nėra keista, kad investuotojai vis dažniau renkasi obligacijas, kurios šiuo metu suteikia panašios ar net aukštesnės grąžos galimybes. Be to, šiai investicijai dažnai nereikia labai didelių sumų – vienos obligacijos kaina gali būti nuo 100 ar 1000 eurų“, – sako Šiaulių banko Finansų rinkų departamento vadovė Eglė Džiugytė.

Pradėjęs platinti obligacijų emisiją, Šiaulių bankas apie tai informuos savo klientus ir visuomenę. Įprastai, paskelbus apie obligacijų platinimą, jis trunka 1 – 2 savaites.

Norintiems sekti ir gauti naujausią informaciją apie Šiaulių banko platinamas obligacijas, rekomenduojama prenumeruoti obligacijų naujienlaiškį.

Svarbu:

Čia pateikiama informacija yra rinkodaros pranešimas. Ji negali būti vertinama kaip pasiūlymas įsigyti kurių nors konkrečių finansinių priemonių, jas parduoti ir (ar) sudaryti kitus sandorius. AB Šiaulių bankas nėra atsakingas už sprendimus, priimtus remiantis čia pateikiama informacija. Primename, kad investavimas susijęs su rizika. Prieš priimdami investicinį sprendimą turėtumėte atidžiai supažinti su konkrečios finansinės priemonės siūlymo dokumentais, taikomais mokesčiais ir kita aktualia informacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.