„Anonymous“ paviešino iš Rusijos centrinio banko pagrobtus duomenis

Kaip ir buvo pažadėjusi, decentralizuota haktyvistų grupuotė „Anonymous“ paviešino 28 gigabaitus duomenų, anksčiau pagrobtų iš Rusijos centrinio banko.

 Kaip ir buvo pažadėjusi, decentralizuota haktyvistų grupuotė „Anonymous“ paviešino 28 gigabaitus duomenų, anksčiau pagrobtų iš Rusijos centrinio banko.<br> 123rf iliustr.
 Kaip ir buvo pažadėjusi, decentralizuota haktyvistų grupuotė „Anonymous“ paviešino 28 gigabaitus duomenų, anksčiau pagrobtų iš Rusijos centrinio banko.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-26 10:45, atnaujinta 2022-03-26 11:06

„Žinutė nuo „Anonymous Rabbit“: Žmonės neturėtų bijoti savo valdžios, valdžia turėtų bijoti savo žmonių.

„Anonymous“ paskelbė nutekintus Rusijos Federacijos centrinio banko informacijos duomenis (28 GB)“ – rašoma „Twitter“ žinutėje ir tęsinyje pateikiamos nuorodos, iš kur galima parsisiųsti failus.

„Šiuos dokumentus išplatinome įvairiose interneto vietose. Jei nuorodos bus cenzūruojamos, juos platinsime kitur“, – žada „Anonymous.

„Sveiki, pasaulio piliečiai. Vladimiras Putinas privedė savo žmones prie metų metus truksiančio bado. Putinas cenzūravo žiniasklaidą ir baudė disidentus. Kol pas mėgavosi Kremliaus menėse, Rusijos žmonės patyrė ekonominę žalą. Vladimiras Putinas yra melagis, diktatorius, karo nusikaltėlis ir vaikų žudikas. Putinas ir jo kompanionai oligarchai kartu su ginklų prekeiviais stumia pasaulį į katastrofą. Dėl jo įsakymų Ukrainoje buvo nužudyti tūkstančiai civilių ir nekaltų žmonių. Šimtai tūkstančių ukrainiečių buvo priversti išsikelti. Ligoninės, mokyklos ir slėptuvės buvo bombarduojamos. Vaikai prarado šeimas, šeimos prarado vaikus.

Vladimirai Putinai, prisimink, ką mes padarėme su diktatoriais Nigerijoje, Turkijoje, Čilėje, Nikaragvoje. Prisimink, kaip mes nubaudėme Izraelį, JAV, Europą „Mastercard“, SARS ir kitus palaikančius karą. Vladimirai Putinai, jokia paslaptis nėra saugi. Mes esame visur. Mes esame tavo rūmuose, mes esame ten, kur tu valgai, mes prie tavo stalo, mes esame tame kambaryje, kur tu miegi.

Dabar mes dalinamės tūkstančiais dokumentų, kurie priklausė Rusijos centriniam bankui. Susitarimai, susirašinėjimai, pinigų pervedimai, tavo oligarchų verslo paslaptys, tikrosios ekonomikos ataskaitos, kurią slėpei nuo viešumos, prekybos susitarimai, kuriuos pasirašei su kitomis šalimis, deklaracijos, tavo registruotų rėmėjų informacija, tavo susitikimų videoįrašai ir tavo naudotos programos.

NATO, JAV, ir Europos Sąjunga yra melagiai. Jie tiesiog nori pavergti žmoniją. Jie visi turi susitarimų, sudarytų už uždarų durų. Nekaltieji visame pasaulyje nėra vieniši. Mes esame jūs. Jūs esate mes. Perimkite kontrolę. Mes stojame kartu su nekaltaisiais. Mes nepakenčiame karo, išnaudojimo ir neteisybės. Mes esame „Anonymous“. Mes esame legionas. Mes neatleidžiame, mes nepamirštame. Tikėkitės mūsų“, – kalbama atskiru įrašu paskelbtame vaizdo įraše.

Grupuotė „Anonymous“ paskelbė karą Vladimiro Putino režimui tą pačią dieną, kai Rusijos karinės pajėgos įsiveržė į Ukrainą. Iki šiol haktyvistai yra pagrobę ir paviešinę Rusijos Gynybos Ministerijos, „Rosatom“ „Roskomnadzor“, Rosneft Deutschland“ duomenis, taip pat buvo įsiskverbę į kelis stambius Rusijos televizijos kanalus, kuriuose transliavo ukrainietiškas dainas ir karo vaizdus iš Ukrainos.

Haktyvistai iš viso pasaulio taip pat atakuoja ir trikdo rusiškų valstybinių interneto svetainių veikimą – DDoS atakos nukreipiamos į „Roskosmos“kremlin.ru ir daugybę kitų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?