Prisigyvenome: netrukus net ir "Guinness" alus taps veganiškas

258 metus legendiniu jau tapusį alų verdantys airiai nustebino: iki šių metų pabaigos „Guinness“ taps visiškai veganiškas. Nors ko čia stebėtis, jei vis daugiau gamintojų savo produktus stengiasi pristatyti kaip tinkamus vegetarams ar net žaliavalgiams.

Legendinis airiškas alus iki šių metų pabaigos bus tinkamas ir veganams. <br> „Scanpix“ nuotr.
Legendinis airiškas alus iki šių metų pabaigos bus tinkamas ir veganams. <br> „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2017, 12:51 PM

Jei remsimės 1516 metais Vokietijoje įsigaliojusiu ir visame pasaulyje etalonu tapusiu alaus grynumo įstatymu, tai šis produktas nuo amžių amžinųjų turi būti tinkamas vegetarams. Juk jį galima gaminti tik iš salyklo, apynių, mielių ir vandens. 

Tačiau, pasirodo, net ir tokiu atveju veganams ne visuomet įtiksi. Mat „Guinness“ aludariai, be šių medžiagų, naudoja ir alui skirtus filtrus, kurių sudėtyje, pasirodo, yra žuvų klijų, gaminamų iš kai kurių rūšių žuvų pūslių.

Anot „Sueddeutsche.de“, airiai tikina, kad alaus skonis nepasikeis, o štai filtrai bus naudojami kitokie. Kad tik aluje neliktų jokių žuvų pėdsakų.

Ar tai tik reklamos triukas, turėtų atsakyti marketingo specialistai. Tačiau faktas, kad vis daugiau gamintojų siekia žymėti savo produktus kaip tinkamus veganams, kurių pastaraisiais metais dėl besikeičiančių mitybos madų pagausėjo. Kita vertus, patys veganai sudarinėja ir internete skelbia gaminių, kurie tinkami tokiems žmonėms, sąrašus. 

Todėl nėra ko stebėtis, jei kai kuriuose restoranuose jau siūlomas net ir veganams tinkamas vanduo. Ko tik nepadarysi, kad priviliotum daugiau pirkėjų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.