Neringa kviečia žmones su negalia džiaugtis jūra

Jau antrus metus Neringoje poilsiaujantiems žmonėms su judėjimo negalia siūloma nemokamai pasinaudoti jiems skirtu maudynėms jūroje tinkamu vežimėliu. Juo galima naudotis centriniame paplūdimyje, visą laiką, kol dirba gelbėtojai.

Neringoje poilsiaujantiems žmonėms su judėjimo negalia siūloma nemokamai pasinaudoti jiems skirtu maudynėms jūroje tinkamu vežimėliu.<br>UAB „Neringos komunalininkas“ nuotr.
Neringoje poilsiaujantiems žmonėms su judėjimo negalia siūloma nemokamai pasinaudoti jiems skirtu maudynėms jūroje tinkamu vežimėliu.<br>UAB „Neringos komunalininkas“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ieva Juodeikienė

Jun 11, 2016, 8:00 AM, atnaujinta Apr 10, 2018, 9:42 AM

Vežimėlis nesunkiai juda per smėlį, tad stipresnes rankas turintis neįgalusis gali juo riedėti pats, silpnesnes rankas turinčiajam gali prireikti pagalbos. Pasak Neringos savivaldybės atstovės spaudai Sandros Vaišvilaitės, be lydinčio asmens atvykusiam žmogui su negalia visada gali padėti gelbėtojai. Jie padės įsėsti į vežimėlį, nustums iki jūros ir palauks, kol neįgalusis išsimaudys.

Neringos savivaldybės atstovė teigia, kad šia paslauga galėtų pasinaudoti ir sunkiai vaikštantis žmogus. Toks vežimėlis nėra visiška naujiena Lietuvoje, panašų jau aštuonerius metus neįgaliesiems siūlo Lietuvos paraplegikų asociacijos Landšafto terapijos ir rekreacijos centras, įsikūręs Monciškėse, netoli Palangos. Vis dėlto viešuosiuose paplūdimiuose toks vežimėlis kol kas yra tik vienas. Tikėtina, kad tam įtakos turi ir nemaža vežimėlio kaina – apie 3 tūkst. eurų. 

Neringos savivaldybės atstovė sako, kad idėja nupirkti vežimėlį kilo neįgaliųjų bendruomenei. Raisa Kazlauskienė, pati turinti judėjimo negalią, ne vienus metus kėlė problemą, kad neįgalieji neturi galimybės patekti prie jūros, įmerkti į ją kojas.

„Atsižvelgdami į R. Kazlauskienės prašymą praeitais metais UAB „Neringos komunalininkas“ darbuotojai, savivaldybės atstovai ir pati Raisa vyko į Latvijos kurortą Ventspilį. Išbandė vežimėlį, o savivaldybė tiesiog skyrė lėšų jam įsigyti“, – pasakoja S. Vaišvilaitė.

R. Kazlauskienė tikina, kad išbandžiusi vežimėlį juo liko labai patenkinta: „Buvau tiesiog devintame danguje. Išsipildė labai didelė mano svajonė, visada norėjau paliesti jūros vandenį, pabūti jame, o ne tik žiūrėti iš toli.“ Moteris džiaugiasi, kad toks vežimėlis buvo nupirktas ir Neringoje. „Tokie vežimėliai turėtų būti visuose paplūdimiuose“, – teigia moteris.

UAB „Neringos komunalininkas“ direktoriaus pavaduotojas Artūras Vaičiūnas kalbėdamas apie praeitų metų vasaros sezoną tikino, kad vežimėliu naudotasi nedaug. Anot jo, reklamos buvo mažai, tad ir žinomumas nedidelis. Neringos savivaldybės atstovė S. Vaišvilaitė sako, kad šiais metais žinią apie vežimėlį stengiamasi paskleisti plačiau, tad tikimasi sulaukti daugiau neįgaliųjų, norinčių juo pasinaudoti. Be to, ji primena, kad Neringos centriniame paplūdimyje galima apsilankyti ir su savo vežimėliu, nes čia įrengtas nusileidimo takas, o vasaros sezonu nutiesiamas ir medinis takelis, leidžiantis neįgaliesiems vežimėliais nuriedėti iki pat vandens.

S. Vaišvilaitė tikina, kad savivaldybės darbuotojai visada laukia pastabų ir pasiūlymų, ką ir kur reikia pakeisti. „Mums svarbu žinoti, jei kažkas blogai, nes kartais patys tiesiog neatkreipiame dėmesio.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.