Prieš 30 metų dingęs vėžlys šeimininkams paruošė staigmeną

Nieko stebėtino, kad vėžliai yra bene ilgiausiai gyvenantys padarai žemėje. Nepaisant to, jie geba prisitaikyti tokioje aplinkoje, kuri kitiems svetinga nebūtų. Tačiau vienas vėžlys savo galimybe išgyventi net ir ekstremaliomis sąlygomis naudojosi...32 metus! 1982 metais Rio de Žaneire (Brazilija) vėžliuką auginusi Almeidų šeima pastebėjo, kad jaunas jų raudonkojis vėžlys, vardu Manuela, dingo.

Vėžlys išgyveno 32 metus misdamas termitais.<br>123rf nuotr.
Vėžlys išgyveno 32 metus misdamas termitais.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 25, 2013, 2:40 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 3:04 AM

Šeimininkai manė, kad kapitalinio remonto metu, kai darbininkai paliko atidarytus vartus, vėžlys paspruko iš namo ir iškeliavo į netoliese esantį mišką. Tačiau jie klydo, – rašo portalas treehugger.com.

Rugpjūtį, kai mirė šeimos galva Leonelas Almeida, vaikai atvyko tvarkyti namus bei sandėliuką. Būtent tame sandėliuke Leonelas kaupė įvairius nenaudojamus daiktus, kuriuos rasdavo išmestus gatvėje. Sandėliukas buvo apkrautas sulūžusiais baldais bei buitine technika. Todėl namus tvarkyti susiruošę šeimos nariai planavo visu tuo šlamštu atsikratyti.

Ir kai Leonelo sūnus Leandro nešė dėžę su sugadintais ir nebenaudojamais muzikos įrašais, netoliese buvęs kaimynas, žvilgtelėjęs į dėžę, pasiteiravo, ar jis ketina išmesti ir tą vėžliuką, kuris įsitaisęs apačioje.

„Mano veidas pabalo ir negalėjau patikėti tuo, kas vyksta“, – Leandro sakė televizijai Globo TV.

Tuomet Almeidos suprato, kad tas vėžliukas sandėliuke išgyveno daugiau nei tris dešimtmečius.

Paaiškėjo, kad roplys mito termitais, kurie veisėsi toje krūvoje sulūžusių baldų ir visą tą laiką išgyveno šaltoje ir drėgnoje patalpoje.

Tikrą vėžliuko nuotrauką galite pamatyti čia: FOTO.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.