Benamius šunis policija įdarbino ieškoti narkotikų (video)

Honkongo policija sugalvojo, kaip mieste sumažinti benamių šunų kiekį. Praėjusiais metais pareigūnai pradėjo gaudyti benamius šunis ir mokyti juos aptikti narkotikus. Pasak policininkų, benamiai šunys nėra prastesni už kitus.

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“

Jul 30, 2013, 3:11 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:29 PM

„Du šunys yra atvežti iš užsienio, dar vieną pasiėmėme iš apsaugos departamento. Po aštuonių savaičių treniruočių jie griežtai tikrinami. Per egzaminą du šunys sugebėjo surasti narkotikus“, - sakė Chan Wan-lungas, Honkongo policijos atstovas.

Šešerių metų Baris yra vienas iš benamių. Jo treneris iki šiol pamena, kaip šis atrodė jiems pirmą kartą susitikus prieš trejus metus.

„Iki šiol pamenu mūsų pirmą susitikimą. Jis turėjo tam tikrų sveikatos problemų. Taip pat Baris labai nepasitikėjo žmonėmis“, - tikino policijos darbuotojas Leung Wai-manas.

Nepaisant trūkumų, dabar Baris yra nepakartojamas policijos šuo. Jis mėgsta žaisti, todėl gali greičiau pasiekti gerus rezultatus. Po aštuonių savaičių treniruočių šuo atsikratė senų įpročių. Per trejus metus Baris jau įvykdė 150 užduočių. Dabar šunelis turi savo namus ir gauna maisto. Toks gyvenimas, regis, jam labai patinka. Todėl per kiekvieną užduotį labai stengiasi.

„Norime pasakyti visuomenei, kad mylime gyvūnus ir nenorime, kad jie patirtų skausmą. Jei šuo turi potencialą, mes tikrai jį išmokysime būti geru policijos šunimi“, – sakė Chan Wan-lungas.

Pasak Honkongo policijos, ši akcija ne tik padėjo sumažinti išlaidas šunų veisimui. Tai taip pat geras pavyzdys, kad gyvūnus reikia mylėti ir branginti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.