Kauniečio pasididžiavimas - Meino meškėnai

Kūno rengybos treneris Genadijus Movinas didžiuojasi tituluotomis katėmis. Jo auginami Meino meškėnai yra Lietuvos ir tarptautinių parodų nugalėtojai.

G.Movino auginami Meino meškėnai Arktikas ir Grantas žavi įspūdingu dydžiu bei temperamentingu charakteriu.<br>P.Mantauto nuotr.
G.Movino auginami Meino meškėnai Arktikas ir Grantas žavi įspūdingu dydžiu bei temperamentingu charakteriu.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Aug 17, 2013, 11:50 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 9:51 PM

G.Movinas kates mėgo nuo pat mažens. Vaikystėje jis į namus yra parsinešęs ne vieną gatvėje rastą mažą kačiuką, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Laikinoji sostinė“.

Kai prieš penkerius metus vyras su šeima Neveronyse pasistatė naują namą, pradėjo dairytis augintinio. Jo akys nukrypo į įspūdingo dydžio namines kates – Meino meškėnus.

Pirmoji pažintis su šios veislės atstovėmis kaunietį taip sužavėjo, kad Meino meškėnų veislės kates jis pradėjo pirkti vieną po kitos. Su jomis sportininkas nuolat skina laurus parodose, tačiau pūkuotąsias jis labiausiai vertina už išdidumą, grakštumą, meilumą ir prieraišumą.

Keri gyvūnų grožis ir dydis

Pirmąjį Meino meškėną – juodo sidabro spalvos Gačo G.Movinas parsivežė iš Latvijos. Katinui tuomet buvo kiek mažiau nei pusė metų.

„Meino meškėnai mane žavi ne tik grožiu ir dydžiu. Nuo pirmos dienos Gačo pasirodė esąs linksmas, aktyvus, atsidavęs. Jis iki šiol mėgsta įsitaisyti vidury kambario ir būti dėmesio centre“, – augintinį gyrė G.Movinas.

Su Gačo kaunietis pradėjo dalyvauti įvairiose kačių parodose. Jis pelnė daugybę titulų, tarp kurių svarbiausias – tarptautinis čempionas. Praėjus maždaug pusmečiui nuo to laiko, kai namuose apsigyveno Gačo, šeimininkas nutarė, kad jam per dienas vienam būti liūdna. G.Movinas Lenkijoje jam surado draugę – taip pat Meino meškėnų veislės katę Blinką.

Išdidi, gracinga, labai meili katė iš karto susidraugavo su Gačo ir tapo šeimininko numylėtine. Kaunietis šią gražuolę taip pat pamėgo vežtis į parodas. Ji yra tapusi tarptautine čempione ir pripažinta viena gražiausių Lietuvoje gyvenančių Meino meškėnų veislės kačių.

Išrinko šalies stambuoliu

Kai netrukus Blinka atsivedė kačiukų, iš pradžių kauniečiui buvo gaila parduoti šiuos pūkuotus po namus bėgiojančius miaukiančius mažylius.

Kad ir ką kačiukai krėtė, G.Movinas jiems viską atleido. Kaip ir jų tėvai, mažyliai vyrą papirko meiliu glaustymusi prie kojų ir grožiu.

Šiuo metu G.Movino namuose laksto būrys vienas už kitą gražesnių tituluotų įvairių spalvų Meino meškėnų.

Ne mažiau kaip 12 kilogramų sveriantis Meino meškėnas Ežis Chrisas prieš trejus metus svėrė 10 kilogramų 600 gramų, ir felinologai jį oficialiai pripažino šalies kačių svorio čempionu.

Tuomet šiam kilmingam keturkojui, kurio tėvas atvežtas iš Amerikos, o motina – iš Kanados, buvo pusantrų metų. Nuo to laiko kačių parodose svėrimo rungties nėra buvę, todėl Ežis Chrisas vis dar yra šalies rekordininkas.

Įvertino ilgas uodegas

Ketverių metų itin retos baltos spalvos katinas Arktikas į Neveronis atkeliavo iš Latvijos. Jis – ne tik kauniečio namų pasididžiavimas, bet ir parodų pažiba. Baltas it sniegas Arktikas – ne tik tarptautinis čempionas, bet ir trečiosios vietos laimėtojas ilgiausios uodegos konkurse 2010 metais. Tuomet metų katino uodega siekė 45,5 centimetro.

Ilgesne už tėvo uodega gali pasigirti pernai atvestas Arktiko ir Blinkos palikuonis – Grantas. Grakštus juodakailis katinas primena panterą.

„Šis katinas nuo mažens ir mane, ir parodų teisėjus stebina dydžiu ir uodegos ilgumu. Šįmet vykusioje kačių parodoje ji buvo ilgiausia – net 47 centimetrų. Žinau, kad katinui augant ji dar ilgėja. Juk Meino meškėnai visiškai suauga sulaukę trejų ketverių metų“, – kalbėjo vyras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.