Taivane pastatytas tiltas katėms

Angliakasyba praeityje garsėjusiame Taivano mieste Houtong pastatytas tiltas, kuris skirtas neįprastam naudojimui — pagerinti benamių kačių gyvenimo sąlygas ir užtikrinti jų saugumą. Tikimasi, kad 60 metrų ilgio uždaras tiltas į miestą pritrauks ir daugiau turistų, kurie atvykę čia galės pasigrožėti ne tik įprastomis anglies kasyklomis, bet ir ant tilto besibūriuojančiomis katėmis.

Dėl kačių saugumo pastatytas psecialus tiltas.<br>AP nuotr.
Dėl kačių saugumo pastatytas psecialus tiltas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos ryto“ televizija

Aug 27, 2013, 3:17 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 5:28 PM

Hutonge gyvena vos 200 žmonių. Tačiau gyvenvietės teritorija žmonėms tenka dalintis su ten pat gyvenančiomis katėmis, kurių daugiau nei šimtas.

Neregėta kačių populiacija vilioja tūkstančius turistų iš viso pasaulio, mat katės šiame miestelyje – gerbiamos ir saugomos, o veisiasi jos neįtikėtinai greitai. Smalsuolių ir kačių mylėtojų traukos centru tapusiame Hutonge veikia net specialus turizmo centras, kuriame galima įsigyti suvenyrų.

Buvusiame angliakasių miestelyje atvykėliai laiką leidžia glostydami ir maitindami kates, fotografuodami neįprastą gyvenvietę. Vietiniai gyventojai džiaugiasi išaugusio miestelio populiarumu – patys įrengė specialias kačių maitinimo vietas ir poilsio zonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.