Mokyklos suole – neįprasta pažintis su šunimis

Trečiadienio rytas Vilniaus „Genio“ pradinėje mokykloje prasidėjo neįprastai. Į pirmąją pamoką susirinkę pradinukai sulaukė keturkojų svečių. Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centras pirmokams vedė išskirtinę pamoką, kurioje mažuosius supažindino, kaip reikėtų elgtis su šunimis. Klasėje svečiavosi net trys šunys - auksaspalvis retriveris, Rytų Europos aviganis ir cvergšnauceris.

Pradinių klasių moksleiviai buvo mokomi, kaip elgtis su šunimis.<br>D.Umbraso nuotr.
Pradinių klasių moksleiviai buvo mokomi, kaip elgtis su šunimis.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

2013-09-11 12:18, atnaujinta 2018-02-22 08:15

Apie tai, kaip saugiai paglostyti šunį, kuo jį maitinti, kaip prižiūrėti, vaikams papasakojo Mokymo centro vadovė Jonaistė Jusionytė. Vaikai sužinojo, kad šunims negalima duoti šokolado, vynuogių ir net gi kaulų. Juos grauždami šunys gali susižaloti vidaus organus. Taip pat priminė, kad lauke pavedžiojus šuniuką būtina surinkti jo ekskrementus.

Pradinukai aktyviai dalyvavo viktorinose, žiūrėjo mokomuosius vaizdo siužetus ir išmoko, kaip elgtis užpuolus šuniui.

„Šis mokymų projektas vyko jau daugiau nei 30 mokyklų. Šį rudenį planuojame aplankyti Kauno, Kybartų, Jonavos mokyklas", - sakė J.Jusionyte, tikindama, kad tokių pamokų suplanuota jau visam rudeniui.

Smalsumų trykštantys pirmokai po ypatingos pamokos galėjo fotografuotis su keturkojais ir juos paglostyti.

„Man labai patiko pamoka. Norėčiau, kad tokių pamokų būtų kuo daugiau. Labiausiai patiko filmukas apie tai, kaip šuniukas užsikrėtė kažkokiais blogais kirminais. Ir sužinojau, kad prieš paglostant šuniuką, reikia paklausti šeimininko, ar galima“, – džiaugsmu tryško septynmetė Ūla.

Mokiniai nekantravo

Tokia neįprasta pamoka džiaugėsi ir mokytoja.

„Vaikai labai patenkinti. Šios pamokos jie laukė jau dvi dienas“, – „Augintiniui“ sakė „Genio“ pradinės mokyklos mokytoja Jurgita Kamandulienė.

Mokytoja džiaugėsi, kad dar likus 15 minučių iki pamokos pradžios, vaikai sėdėjo suoluose ir nekantriai laukė pamokos apie keturkojus. „To niekada nebūna prieš paprastą pamoką“, – teigė ji.

Į mokyklą atsivesti keturkojų Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centrui buvo galima tik gavus raštišką tėvų sutikimą. Anot mokytojos, beveik visi tėvai davė leidimą šiai neįprastai pamokai su šunimis.

Kaip sakė mokytoja, tik vieno vaiko tėvai pranešė, kad jų vaikas bijo šunų. Tačiau jie patys parašė – jei jis pats norės, galės dalyvauti susitikime. Per pamoką paaiškėjo, kad šio vaiko baimė šunims dingo, jis susidraugavo su keturkoju ir mielai kartu fotografavosi.

Moko gerumo

Pedagogė sakė, kad tokiose pamokose vaikai atsikrato šunų baimės, išmoksta tinkamai elgtis su keturkojais, tokie mokymai skatina gerumą. „Manau, kad išmokę, kaip teisingai glostyti, ko negalima duoti ėsti, kaip laikytis higienos, jie su džiaugsmu pasakos savo tėvams ir netgi juos pamokys“, – džiaugėsi J.Kamandulienė.

Per ilgąją pertrauką pradinių klasių moksleiviai stebėjo dresuotų šunų pasirodymus ir dalyvavo konkursuose, kur galėjo laimėti prizų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.