Pasiūlymas šunų šeimininkams - klonuoti keturkojį nemokamai

Pietų Korėjos mokslininkai paskelbė konkursą, kuriame galima laimėti...šuns klonavimą. Įprastai klonavimo paslauga kainuoja apie 200-300 tūkst. litų, tačiau Pietų Korėjos mokslininkai bendradarbiaudami su televizijos kanalu „Channel 4” sumanė nufilmuoti, kaip atsiranda tiksli gyvūno kopija ir ją padovanoti konkurso laimėtojui. Kaip tikina organizatoriai, klonavimo procesui pradėti reiks tik mikroskopinės dalelės šuns odos, o pati klonavimo procedūra truks du mėnesius.

Šunų klonavimas populiarus Pietų Korėjoje.<br>123rf nuotr.
Šunų klonavimas populiarus Pietų Korėjoje.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 24, 2013, 5:54 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:05 PM

Tiesa, dalyvauti konkurse gali tik Jungtinėje Karalystėje gyvenantiems šunys ir jų šeimininkai.

Mokslininkas bei bendrovės „Sooam Biotech“, užsiimančios komerciniu klonavimu, technikos vadovas Woo Suk Hwangas jau klonavo daugiau nei 400 šunų.

Bendrovė užsiima tarnybinių šunų klonavimui, kurių paskirtis – darbas policijoje, sienos apsaugos, ir kitose valstybinėse institucijose.

Tačiau gyvūnų klonavimas visame pasaulyje kelia diskusijų bangas. Knygos „Dog Inc.“ autorius Johnas Woestendiekas tikina, kad Pietų Korėjoje etinės elgesio su gyvūnais normos yra labai žemos, lyginti su Europa ar JAV.

„Pietų Korėjoje, pavyzdžiui, ūkininkui yra normalu išnuomoti savo šunį laboratorijai. Atlikę tyrimus mokslininkai grąžina šunį atgal ir, rodos, viskas yra gerai. Tačiau toks elgesys nėra normalus“, - sako J.Woestendiekas.

Jo manymu, moksliniams tyrimams panaudoti šunys fermose dažniausiai yra papjaunami ir suvalgomi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.