Meilė, kaip iš pasakos: lapės ir šuns draugystė sujaudino milijonus širdžių

„Būkime draugais“, - turbūt taip ištarė vienas kitam Norvegijos miškuose susitikę šuo ir lapė. Šuns ir laukinuko lapiuko netikėtą ir nuoširdžią draugystę užfiksavo norvegų fotografas Torgeiras Berge. Kaip paaiškėjo, šuns ir lapiuko draugystės ir pažinties istorija kone identiška legendinei pasakai ir Walto Disney animaciniam filmui „Lapė ir šuo“. Specialiai portalo lrytas.lt skaitytojams fotografas padovanojo retą galimybę pamatyti nepakartojamos draugystės akimirkas.

Lapės ir šuns draugystė - kaip iš pasakos.
Lapės ir šuns draugystė - kaip iš pasakos.
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Dec 12, 2013, 6:38 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:06 PM

Fotografas, išėjęs į netoli namų esantį mišką pasivaikščioti kartu su savo šunimi, vokiečių avigane Tinni, rado mažą, paliegusį lapiuką, netekusį savo motinos.

Mažylis prašėsi pagalbos ir maisto. Greičiausiai, kad vienas pats miške nebūtų išgyvenęs, tad fotografas nė nedvejodamas padėjo išgyventi laukiniam keturkojui.

Nuo to laiko, kai Torgeiras kartu su šunimi rado mažylį, pasivaikščiojimų miške metu prie jų vis prisijungdavo tas pats lapiukas. Naująjį pasivaikščiojimų palydovą fotografas pavadino Snifferiu.

Pamatęs, kad jo ketverių metų kalytė ir lapiukas nesipeša, o gražiai žaidžia, keturkojų draugystę T.Berge ėmė fotografuoti.

Vos ne kasdien užfiksuotas lapino ir šuns draugystės akimirkas fotografas patalpino socialiniame tinkle „Facebook“, o nuotraukas jau spėjo išvysti milijonai žmonių visame pasaulyje.

Kaip portalui lrytas.lt teigė T.Berge bičiulė bei rašytoja Berit Helberg, jiedu su fotografu planuoja visas nuotraukas su gražiais aprašymais perkelti į spalvotą knygą. „Kitais metais planuojame išleisti knygą-albumą vaikams, kurioje bus pavaizduota ir aprašyta ši graži lapino ir šuns draugystė“, - sakė B.Helberg.

Tačiau knyga bus skirta ne tik tam, kad būtų įamžinta šių keturkojų draugystė. Dar vienas knygos tikslas – įrodyti, kad lapė – tai miško šuo, beveik toks pat, kaip naminis, prijaukintas. Tai turėtų padėti sustabdyti pramoninį lapių bei kitų gyvūnų auginimą, vien tam, kad žmonės galėtų puikuotis prabangiais kailiniais.

Kaip teigė B.Helberg, nuotraukos dar kartą įrodo, kokie artimi ir panašūs yra lapės ir šunys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024