Šuo išgelbėjo ant bėgių nukritusį aklą šeimininką

61 metų Cecilis Williamsas trečiadienį ligoninėje lūžinėjančiu balsu pasakojo apie savo šuns vedlio besąlygišką atsidavimą. Aklas amerikietis antradienį metro stotyje Manhatene pasijuto blogai ir nualpo. Praradęs pusiausvyrą jis krito ant bėgių, o jo Orlando drąsiai šoko iš paskos ir nepasitraukė net pamatęs atvažiuojantį traukinį. Per stebuklą ir C. Williamsas, ir jo juodas Labradoro retriveris išvengė rimtų sužeidimų, nes traukinys praskriejo jiems virš galvų.

Orlando - ištikimasis vedlys, kuris gelbėjo savo šeimininką.<br>AP nuotr.
Orlando - ištikimasis vedlys, kuris gelbėjo savo šeimininką.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 19, 2013, 5:56 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:34 PM

Gulėdamas ligoninėje vyras pasakojo, jog buvo susiruošęs važiuoti pas odontologą, kai jam laukiant traukinio ėmė darytis silpna.

„Jis bandė mane sulaikyti“, - kalbėdamas apie draugo žygdarbį graudinosi C. Williamsas. Liudininkai pasakojo, kad Orlando staiga ėmė pašėlusiai loti ir bandė sulaikyti smunkantį šeimininką, kad jis nenukristų nuo platformos. Matthew Martinas dienraščiui „New York Post“ sakė, kad šuo nušoko paskui šeimininką ant bėgių, bandė jį pakelti ir nesitraukė nuo jo netgi kai jų link ėmė artėti traukinys.

„Jis laižė jo veidą, bandė jį išjudinti“, - prisiminė M. Martinas.

Liudininkai iškvietė pagalbą, o traukinio mašinistas spėjo kiek pristabdyti transporto priemonę, nes pamatė tarpubėgyje gulintį žmogų ir šunį.

„Šuo išgelbėjo mano gyvybę“, - įsitikinęs C. Williamsas.

Kai vyras atgavo sąmonę, išgirdo, kaip kažkas jam liepė nejudėti. Greitosios pagalbos darbuotojai užkėlė jį ant neštuvų ir nunešė nuo bėgių. Medikai taip pat apžiūrėjo Orlando.

„Jaučiuosi nuostabiai. Manau, kad Dievas, ar kokios tai jėgos bebūtų, kažko iš manęs laukia. Šįsyk manęs nepasiėmė. Vadinasi, esu čia dėl kažkokios priežasties“, - jaučiasi sukrėstas vyras.

C. Williamsą ir jo vedlį medikai nuvežė į ligoninę. Šuo visą laiką būna šalia šeimininko. Vyro galva sutvarstyta, bet jis pats negali suprasti, kodėl staiga nualpo. Amerikietis sakė vartojantis insuliną ir kitus vaistus.

Savo pagalbininką Orlando šeimininkas apibūdino kaip rimtą ir ramų šunį. Ligoninėje jis jau susirado naujų draugų. C. Williamsas žadėjo išėjęs iš gydymo įstaigos būtinai jam nupirkti ką nors skanaus, taip pat skirti daug meilės ir dažnai kasyti užausius.

„Jis visur mane vedžioja ir kasdien gelbėja mano gyvybę“, - teigia vyras.

Brukline gyvenantis C. Williamsas yra aklas nuo 1995-ųjų, o Orlando – jau antrasis jo šuo. Labradorui sausio 5-ąją sueis 11 metų, ir jam bus laikas išeiti į pensiją. Sveikatos draudimo pinigais padengiamos tik dirbančio šuns vedlio išlaikymo išlaidos, todėl Orlandui C. Williamsas ieškos gerų namų, o pats turės susirasti jaunesnį pagalbininką.

„Jei turėčiau pinigų, tikrai jį pasilikčiau“, - tvirtino amerikietis.

Parengė Eglė Buitkienė (AP inf.)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.