Šeimos bėda – kaimynus siutinantis neįprastas augintinis

Šeima, gyvenanti Floridos valstijoje esančiame Pensakolos mieste, susidūrė su netikėta problema. Milžinišką vietnamietišką kiaulę, vardu Buttercup, nuosavame name kaip savo augintinį laikantys Kirkmanai sulaikė kaimynų nepasitenkinimo. Kaimynų paskųsti miesto valdžiai, Kirkmanai privalo atsikratyti savo augintinio, mat gyvūnų laikymo miesto teritorijoje taisyklėse aiškiai parašyta: miesto teritorijoje draudžiama laikyti ūkinius gyvūnus.

Kirkmanų šeimos problema - kaimynams neįtinkanti kiaulaitė Buttercup.<br>AP nuotr.
Kirkmanų šeimos problema - kaimynams neįtinkanti kiaulaitė Buttercup.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 7, 2014, 1:20 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:26 PM

Iki gegužės mėnesio šeima privalo atsikratyti savo augintinio arba įtikinti savivaldybę pakeisti miesto taisykles

Laura bei Davidas Kirkmanai, bei jų du jų vaikai tikina, kad kiaulaitė, sverianti daugiau nei 110 kilogramų, yra ne ūkinis gyvulys, o naminis augintinis. Dar praėjusių metų gruodį, šeima gavo anoniminį laišką, kuriame buvo parašyta, jog įstatymas draudžia miesto teritorijoje auginti kiaulės, arklius, žąsis, antis, asilus, karves, avis, ožius bei kitus gyvulius.

Tačiau Kirkmanai tikina, kad jų namuose gyvenanti kiaulaitė yra lygiavertė augintinė, kaip ir jų pitbulio mišrūnas Muckas. Anot Lauros ir Davido, miesto nuostatuose nurodyta, kad draudžiama laikyti „kiaules“, o jų namuose yra tik viena kiaulė. Tad jie taisyklėms tarsi ir nenusižengia.

„Mes nežadame jos skersti ir suvalgyti. Ji yra mūsų šeimos narys. Ji miega mano kambaryje“, - naujienų agentūrai „AP“ sakė devynmetė Molly Kirkman.

Šeima kreipėsi į Pensakolos savivaldybės narę Sherri Myers, kuri žadėjo atkreipti dėmesį į susidariusią situaciją. Anot jos, yra tikimybė, kad vietnamietiškos kiaulės bus pašalintos ir ūkinių gyvūnų sąrašo ir taps naminiais augintiniais.

Kaip sakė savivaldybės atstovė, kaimynų nepasitenkinimas kilo tuomet, kai jie pastebėjo Kirkmanams priklausančia kiaulė savo namų kieme.

„Kaimynai buvo nustebę, kai savo kieme pamatė kiaulę. Veliau paaiškėjo, kad tai Kirkmanų augintinė“, - sakė Myers.

Anot L.Kirkman, kiaulė yra švari, tyli ir jokių bėdų aplinkiniams nekelia. „Dauguma žmonių ją myli ir mielai pabendrauja“, - sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.