Kadrai, kurie privers susimąstyti: žmogui dirbančios beždžionės

Beždžionės, aprengtos įvairiaspalviais drabužiais ir vaidinančios praeiviams gatvėje - dažnas reginys Pakistano miestuose. Tokia veikla nepasiturintiems šalies gyventojams - būdas išgyventi ir išmaitinti savo šeimas. Laukinėje gamtoje pagauta beždžione ir išdresuota beždžionė kainuoja nuo 190 iki 285 JAV dolerių. Kaip naujienų agentūrai „AP“ sakė pakistanietis  Ataullahas Niazis, viena beždžionė per dieną gali uždirbti net 5 dolerius (500 rupijų).

Viena spalvotai aprengta ir išdresuota beždžionė per dieną gali uždirbti apie 5 dolerius.<br>AP nuotr.
Viena spalvotai aprengta ir išdresuota beždžionė per dieną gali uždirbti apie 5 dolerius.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 24, 2014, 5:51 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:39 PM

To užtenka, kad aprūpintu maistu savo aštuonių asmenų šeimą. 46-erių Ataullahas dresuoja beždžiones ir rengia pasirodymus nuo tada, kai jam buvo vos 11 metų. „Myliu jas kai savo vaikus“, - sakė A.Niazi.

Vieną beždžionę išmokyti šokinėti, ploti rankomis ,strikinėti ar atlikti kitokį nesudėtingą triuką užtrunka apie tris mėnesius. Vos pasaulį išvydusių beždžionių gaudyti vyrai vyksta į šalies šiaurės vakaruose esantį Swato slėnį arba Muree apylinkes, esančias netoli Islamabado.

Tačiau gyvūnų teisių sergėtojai smerkia tokį elgesį su beždžionėmis.

„Tai yra grubus laukinės gamtos taisyklių pažeidimas“, - sakė Pakistano laukinės gamtos išsaugojimo fondo atstovas Atifas Yaqubas. Anot jo, treniruodami beždžiones ar pasirodymų metu, šeimininkai jas muša lazdomis ir laiko jas pririštas virve, kad nepabėgtų.

Siūlome pamatyti, kaip atrodo Pakistane žmonėms tarnaujančios beždžionės. Jūsų dėmesiui - naujienų agentūros „AP“ fotografo Muhammedo Muheiseno užfiksuoti kadrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.