Mokykloje Kaune - pikantiškos žinios apie vorus ir viagrą

Vorų toksinai naudojami gaminant viagrą, šimtakojis iš tiesų turi per aštuonis šimtus kojų, vienus didžiausių pasaulyje Madagaskaro tarakonus kai kuriose šalyse žmonės skaniai šveičia, nes šie gyvūnai minta tik vaisiais ir daržovėmis. Tokias įdomybes galima sužinoti apsilankius Kaune vykstančioje egzotinių gyvūnų parodoje.

Egzotinių gyvūnų paroda Kaune.<br>P.Mantauto nuotr.
Egzotinių gyvūnų paroda Kaune.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Mar 30, 2014, 11:52 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:27 AM

Kaune, S.Daukanto vidurinėje mokykloje, visą savaitgalį vyksta egzotiškų gyvūnų paroda. Joje savo augintinius pristato vorų ir kitokių gyvių augintojai.

Daugiausiai parodoje galima pamatyti įspūdingo dydžio paukštėdų vorų.

Vienas iš renginio organizatorių Edgaras Čepulkovskis susirinkusiems aiškino, kad šie gyvūnai nepavojingi ir juos drąsiai galima auginti namuose.

„Jei kino filmuose matėte, kad vorai puola žmones, tai netiesa. Jie gali pakenkti tik jei bijo ir ginasi arba yra alkani. Jei su jais elgiamasi gražiai, vorus tarsi gėlę gali stebėti ir grožėtis, kaip ji auga, keičiasi“, - apie savo augintinius pasakojo E.Čepulkovskis.

Išlaikyti tokį augintinį nėra ir brangu. Jauni vorai smulkius vabzdžius ėda tik kartą ar du per dvi savaites. Suaugusiuosius užtenka šerti tik kartą per pusmetį. Vorams svarbiausia, kad akvariume ar terariume būtų šilta ir drėgna.

„Įdomu matyti, kaip jie elgiasi. Vorai – tikri statybininkai. Jie rausia urvus, mezga tinklus. Geriausiai juos stebėti naktį įsijungus žibintuvėlį“, -- patarė vorų augintojas.

Kauniečiai parodoje pamatė ir keistą voragyvį friną. Šis turi ilgas antenas, kurios praverčia vaikštant ir kiek primena skorpinoną, nes yra šarvuotas, juda bėgdamas į šoną.

Parodoje galima pamatyti ir ilgiausią pasaulyje afrikinį šimtakojį. Subrendęs jis užauga iki keturiasdešimties centimetrų ilgio. Beje, specialistai suskaičiavo, kad jis turi tik per aštuonis šimtus kojų.

Egzotiškų gyvūnų mėgėjai grožisi ir Madagaskaro tarakonais. Tai vieni didžiausių tarakonų pasaulyje.

„Jie minta tik šviežiais vaisiais ir daržovėmis, todėl laikomi švariaėdžiais gyvūnais. Dėl šios priežasties ne vienoje šalyje žmonės mielai valgo šios veislės tarakonus“, -- tikino E.Čepulkovskis.

Egzotiškų gyvūnų parodos metu vyksta ir paskaitos. Jose galima sužinoti, kaip prižiūrėti iš šiltųjų kraštų kilusius drugius, roplius, akvariumų gyventojus. Pristatomi ir Lietuvoje vykdomi gamtosauginiai projektai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.