Sunku patikėti savo akimis: dvikojis šuo skrieja kaip vėjas

Vienerių metų sulaukęs bokserių veislės patinėlis Duncanas dar praeitą rudenį stebino gyvūnų mylėtojus savo neeiliniais sugebėjimais. Šis šuo pasaulį išvydo turėdamas tik dvi normaliai išsivysčiusias letenas. Tačiau Duncanui tai netrukdo lakstyti vėjo greičiu, nenugriūti, mėgautis kitų šunų kompanija ir džiaugtis gyvenimu. Vašingtone esančios gyvūnų gelbėjimo tarnybos „Panda Paws Rescue“ darbuotojai, prižiūrintys Duncaną ir jo likimo brolius, nufilmavo, kaip šunelis pirmą kartą laksto vandenyno pakrante.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 30, 2014, 5:53 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:18 AM

Neįtikėtina, tačiau Dancanui nereikia jokio specialaus vežimėlio. Jis pusiausvyrą kuo puikiaisiai išlaiko ir stovėdamas, ir bėgiodamas.

Vos šešiolikos savaičių bokseriui galinės neišsivysčiusios letenos buvo amputuotos . Kojų kaulai buvo taip deformuoti, o kojos – suaugusios, tad vienintelis veterinarų sprendimas buvo jas amputuoti.

Deja, bet ilgą laiką bėgioti ant vienintelių priekinių letenų Duncanas neįstengia. Didžiulis viso kūno svoris tenka tik dviem kojoms. Todėl Duncanui pritaikytas specialus vežimėlis, kuris pritvirtintas prie galinės jo kūno dalies. Toks įrenginys – puiki galimybė gyventi patogesnį gyvenimą, o bėgiojant – ne taip greitai pavargti. Tačiau Duncanui vežimėlis nepatinka ir jis mieliau laksto niekieno netrukdomas ir nevaržomas.

Kaip rašė vaizdo siužetą interneto svetainėje patalpinę Duncano globėjai, jis susilaukia be galo daug dėmesio. Žmonės juo džiaugiasi, tai tarsi pozityvumo ir optimizmo šaltinis, pavyzdys, jog niekada negalima pasiduoti. Anot globėjų, tiek Duncanas, tiek jie patys prisitaikė prie negalios ir išmoko gyventi taip, kaip susiklostė likimas.

Videosiužetą žiūrėkite spragtelėję šią nuorodą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio