Lietuvių fotografijose - prašymas padėti nuskriaustiems gyvūnams

Kartu su gyvūnų globos organizacija „Lesė“ bei informacinių technologijų kompanijos „Baltic Amadeus“ parama Vilniaus Gedimino technikos universiteto kūrybinių industrijų specialybės studentai pristato fotografijų parodą „Tikras draugas nekainuoja“. Parodos tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į beglobių gyvūnų problemą bei padėti prieglaudos gyventojams surasti naujus namus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-23 12:14, atnaujinta 2018-02-14 12:27

Poreikis tokią problemą spręsti kilo įvertinus augantį benamių gyvūnų skaičių Vilniaus mieste ir menkas prieglaudų galimybes gyvūnais pasirūpinti. Šiuo metu „Lesės“ gyvūnų prieglaudoje jau gyvena per 100 augintinių, o neatsakingi šeimininkai gyvūnus tiesiog palieka prie prieglaudos durų, tikėdamiesi, kad jais bus pasirūpinta. Dėl sparčiai augančio globotinių skaičiaus darosi sunku gyvūnus prieglaudoje sutalpinti ir išlaikyti – prieglauda gyvuoja tik iš problemai neabejingų asmenų paramos bei skiriamo 2 % pajamų mokesčio. „Bet kuriuo atveju, gyvūnui gatvėje ne vieta, tačiau tiesiog fiziškai darosi nebeįmanoma visais pasirūpinti“ – apie poreikį problemą spręsti pasakoja prieglaudos direktorė Vesta Auškalnienė.

Siekiant pagerinti dabartinę situaciją, svarbu keisti tiek esamų šeimininkų požiūrį į augintinio priežiūros atsakomybes, tiek paskatinti būsimus globėjus gyvūnus pasiimti iš prieglaudos užuot pirkus specializuotoje parduotuvėje. Tikimasi, kad paroda bus vienas iš žingsnių problemos sprendimo link.

Parodoje eksponuojamos 9 šiuo metu prieglaudoje esančių gyvūnų nuotraukos, savo turiniu primenančios gyvenimo aprašymą (CV), todėl parodos lankytojai iš karto galės susidaryti įspūdį apie būsimus augintinius, sužinoti jų pomėgius bei savybes ir įvertinti gyvūno potencialą tapti nauju šeimos nariu.

Paroda veiks Gedimino pr. 1, Vilniuje esančioje „Vero Cafe“ kavinėje nuo balandžio 23 d. iki gegužės 4 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.