Lemtinga akistata su šunimi pakeitė kaunietės gyvenimą

Lili mūsų namuose atsirado neplanuotai. Savanoriaudama gyvūnų prieglaudoje „Nuaras“ mačiau daug keturkojų, kurie nuolat keitėsi. Atėjo dar vienas pavasaris, buvo išdovanoti visi mažyliai, ir liko ji. Žinojau, kad po poros dienų vėl atsiras naujų gyventojų arba ji ras savo šeimą ir neliks viena, bet net nepagalvojau, kad ji bus mūsų šeimos narys.

Daugiau nuotraukų (1)

Karolina (NeBrisius.lt)

May 1, 2014, 7:48 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:23 AM

Po sunkaus darbo prieglaudoje surizikavau ir išvedžiau ją pasivaikščioti. Atsegusi pavadėlį labai nustebau. Ji nepasileido laukais, kaip kiti šunys. Paėjusi vos porą žingsnių atsisuko į mane. Užkalbinta staiga pribėgo ir šiek tiek pasistiebusi apsidairė. Tą akimirką, kai paėmiau ją ant rankų ir ji lyžtelėjo mano veidą, prisimenu taip, lyg tai būtų nutikę vakar. Tada aš supratau: ji išsirinko mane. Dabar suprantu, kodėl visi sako, kad gyvūnas išsirenka šeimininką, o ne šeimininkas gyvūną.

Niekada nebūčiau pagalvojusi, kad mano Čikis (rotveilerio ir vokiečių aviganio mišrūnas) taip gražiai moka bendrauti su kitu šunimi: nors iš pradžių labai nenoriai prisileisdavo Lili, dabar jai atstoja vyresnįjį brolį. Gražu stebėti, kai ji kanda jam į uodegą kviesdama žaisti, kai miega viename guolyje ar žiūri televizorių vienoje lovoje su šeima. O ką kalbėti apie tuos momentus, kai ėsdami apsikeičia savo indeliais arba Čikis leidžia jai lakti pirmai. Maža mergytė, o tiek daug džiaugsmo namuose. Rytais atstoja žadintuvą, vakarais atneša žaisliuką. Tik atidaryk mašinos dureles – ir nespėsi mirktelėti, o ji jau viduje laukia tavęs.

Reikėjo labai daug pastangų, kol visi šie džiaugsmai tapo kasdienybe. Lili prieglaudoje buvo šiek tiek engiama, todėl pirmas įspūdis tikrai neviliojo. Didelės akutės, netinkančios jos liesumui, o dar po žiemos atsiradęs kosulys, kuris tęsėsi du mėnesius, kol pilnai išgijo...

Ir tai tik kelios smulkmenos, palyginus su tuo, ką išgyvenome su ja dar prieš nepilnus metus. Didelių šunų baimė, maisto ieškojimas ir rankiojimas lauke (iš ko galima spėti, kad kažkada jai teko maisto ieškotis pačiai), balutės ir dovanėlės kiekvieną dieną prie durų, sukramtyti baldai, iškastos gėlės iš vazonų, išvartyta šiukšlių dėžė ir kitos išdaigos, kurios kartais kartojasi ir šiandien... Daug žmonių, sužinoję, kad pasiėmiau ją iš prieglaudos, ir išgirdę apie jos išdaigas, paklausia: „kodėl negrąžinai jos atgal?“. Tada aš paklausiu: „kaip galima grąžinti gyvūnėlį, kuris atidavė visą save ir pakeitė tavo gyvenimą?“.

Daugiau skaitykite NeBrisius.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.