Po nelaimės - širdį veriantis šuns ir šeimininko susitikimas

Didžiuliai potvyniai, niokojantys Balkanų regioną, pamažu slūgsta. Pranešama apie 44 žuvusiuosius, tačiau aukų skaičius gali didėti. Potvynio metu žuvo ir tūkstančiai gyvulių bei namuose be priežiūros paliktų naminių gyvūnų. Serbijoje su šeima dėl potvynio dviems dienoms išsiskyręs Danijelis Mitevskis naktimis neužmigdavo dar ir dėl to, kad savo pusbrolio bute, bėgdamas nuo potvynio buvo priverstas palikti šunį. Penkias dienas vyras nežinojo, ar potvynio metu išgyveno jo augintinis – linksmas 18 mėnesių amžiaus mišrūnas, vardu Gavra.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 24, 2014, 8:09 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:34 PM

„Prieš dvi dienas vienas grįžau į miestą ir perėjau keletą gatvių. Kol pasiekiau butą man reikėjo nueiti penkis, šešis kilometrus. Laimei vanduo buvo kiek nuslūgęs. Įėjau į butą paėmiau Gavrą į rankas ir savo rankomis pernešiau jį per visą Obrenovacę. Vėliau su automobilių jį atsivežiau čia“, - pasakojo Danijelis.

Tai ne vienintelis toks atvejis Balkanuose. Tūkstančiai žmonių bėgdami nuo potvynio, buvo priversti savo augintinius palikti nežinioje. Tūkstančiai jų, spėjama per potvynį nuskendo.

„Garva iš pradžių manęs nepažino nes buvau su kauke. Pašaukiau jį vardu, bet jis vistiek lojo. Tada nusiėmiau kaukę nuo veido ir jis pradėjo šokinėti apie mane, negaliu to net nupasakoti. Jis verkė tarsi kūdikis“, - prisiminė D.Mitevskis.

Oro temperatūrai artėjant prie 30 laipsnių pagal Celsijų, didelis iššūkis lieka nuskendusių gyvulių gaišenų surinkimas.Vien Serbijoje jau surinkta maždaug 200 tonų gaišenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.