Keistas juodos katės pomėgis apstulbino šeimininką

Kai amerikietis keliautojas Craigas Armstrongas Jutos valstijoje (JAV) esančioje gyvūnų prieglaudoje sutiko katę, vardu Millie, akimirksniu įvyko tai, apie ką daugelis kačių augintojų ir mylėtojų net nedrįsta svajoti. Craigas ir Millie tapo neatskiriama alpinistų pora. Taip, jūs supratote teisingai: katė - alpinistė.

Nepaprasti Craigo ir Millie nuotykiai kalnuose.<br>„Instagram“ nuotr.
Nepaprasti Craigo ir Millie nuotykiai kalnuose.<br>„Instagram“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 28, 2014, 7:16 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 11:07 AM

„Ji liuoktelėjo man ant pečių ir atsitūpė“, - kelionių įrangos parduotuvės internetinėse svetainėje „BackCountry“, kurioje pats ir dirba, rašė katės šeimininkas. Tuo tarpu kitas Craigo katinas palaiko kompaniją namuose likusiai merginai. Jis, deja, nėra labai aktyvus keliautojas.

Craigas pasakojo, kad suprasti, jog su šia, juodai balta kate jis leisis į praktiškai visas keliones, jam prireikė vos kelių sekundžių.

Dabar Millie, kartu su savo šeimininku, kiekvieną savaitgalį vyksta į keliones po kalnus. „Atrodo, kad jai tokios išvykos iš tiesų patinka ir nesukelia jokių problemų. Millie yra tikrai geras partneris“, - džiaugėsi vyras, tikindamas, kad su Millie gali nukeliauti net 10 kilometrų pėstute. 

Pasirodo, ketvirtadienio vakarais, kai Craigas ima ruošti kuprines savaitgalio kelionėms, Millie tiesiog ima eiti iš proto ir nurimsta tik tuomet, kai atvyksta į stovyklavietę. Tuomet murklė gali gaudyti varles ar vabalus bei taip atsipalaiduoti. Ir net jei į stovyklavietę atklysta šuo, Millie nepanikuoja, o tik užliuoksi šeimininkui ant pečių. Keista, tačiau katė neprieštarauja vedžiojama su pavadėliu, bet mieliau keliauja ant šeimininko pečių ar visiškai laisva.

Vardindamas gerąsias katės savybes, šeimininkas akcentavo Millie gebėjimą sustoti pačiu tinkamiausiu metu: „Ji visuomet nori lipti vis aukščiau, tačiau žino, kada jau per daug rizikinga“.

Jei kur nors įstringa ar per aukštai užlipusi nebegali nedrįsta nušokti, niekuomet nepanikuoja ir kantriai palaukia, kol kas nors jai pagelbės.

Ji žino savo galimybes, todėl pajutusi, kad pavargo, ilsisi tol, kol atgauna jėgas.

„Na, o naktį, kai visi einame miegoti, ji ateina ir jaukiai susirango šalia manęs. Vieną kartą Millie prišlapino mūsų kemperyje, tačiau kitą kartą sugavo pelę“, - nuotykius prisiminė Craigas.

C.Armstrogas mano, kad geriausias kelionių į kalnus partneris yra tas, kuris yra už tave stipresnis ir tas, kuris padės tapti ne tik geresniu alpinistu, bet ir geresniu žmogumi.

Daugiau nuotraukų ir nuotykių žiūrėkite atsidarę šią aktyvią nuorodą į Craigo „Instagram“ profilį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.