Kiek eurų turės mokėti vilniečiai už savo katę ar šunį?

Vilniaus miesto savivaldybės taryba nustatė ir trečiadienio posėdyje turėtų pritarti vietos rinkliavai už gyvūno registravimą ir laikymą daugiabučiuose namuose. Nauji įkainiai eurais įsigaliotų nuo sausio 1 dienos.

Už sterilizuotą katę ar kastruotą katiną šeimininkas kas mėnesį turės mokėti po 0,6 euro.<br>M.Kulbio nuotr.
Už sterilizuotą katę ar kastruotą katiną šeimininkas kas mėnesį turės mokėti po 0,6 euro.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-10-06 14:31, atnaujinta 2018-01-28 10:40

Kaip rašoma sprendimo projekte, vienkartinė rinkliava už šuns, katės registravimą sieks 12 eurų, mėnesio rinkliava už nekastruoto mažo šuns ir ne vyresnio kaip 1 metų nekastruoto šuns laikymą daugiabučiame name - 2,3 euro, mėnesio rinkliava už kastruoto mažo šuns ir ne vyresnio kaip 1 metų kastruoto šuns laikymą daugiabučiame name - 1,4 euro.

Laikantys nekastruotą ir vyresnį kaip 1 metų šunį daugiabučiame name savivaldybės biudžetui kas mėnesį turės sumokėti 4,3 euro, laikantys kastruotą vyresnį kaip 1 metų šunį - 2,9 euro.

Mėnesio rinkliava už nekastruoto pavojingos veislės šuns ir pavojingos veislės šuns mišrūno, kuriam laikyti Savivaldybės administracija išdavė leidimą iki 2013 m. sausio 1 d., laikymą daugiabučiame name sieks 8,7 euro. Tokio paties, tik kastruoto, šuns - 5,8 euro.

Mėnesio rinkliava už kovinio šuns ir kovinio šuns mišrūno, kuriam laikyti Savivaldybės administracija išdavė leidimą iki 2013 m. sausio 1 d., laikymą daugiabučiame name bus 17 eurų.

Pinigines praverti turės ir kačių augintojai. Siūloma, kad mėnesio rinkliava už nekastruotos katės laikymą daugiabučiame name būtų 1,2 euro, kastruotos katės - 0,6 euro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.