Diena, kurios kaunietė nepamirš niekada

Diena, kai pas mus namuose atsirado Norytė, buvo neeilinė. Tai buvo nuostabaus grožio rudens diena ir tai buvo labai gero žmogaus, mūsų mamutės, kurios jau nebuvo mūsų tarpe, gimtadienis. Ta diena buvo prieš aštuonerius metus, kada mes apsilankėm šuniukų prieglaudoje (buvusioje Seniavos pl. Aleksote). Važiavau kartu su vyru ir mama, kad „padėtų“ išsirinkti – tik rinktis nereikėjo... tik įžengus, ši gražuolė iš didelio mažų šunyčių būrio tiesiog pati pas mus atėjo. Ir daugiau galvoti nereikėjo.

Rodos, pasikalbi su ja, paaiškini jai, ir kaip žmogus suprasdama viską padeda tau.<br>A.Kaminsko nuotr.
Rodos, pasikalbi su ja, paaiškini jai, ir kaip žmogus suprasdama viską padeda tau.<br>A.Kaminsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Simona (NeBrisius.lt)

Oct 27, 2014, 5:43 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 12:15 PM

Norytę parsivežėm vos kelių mėnesiukų, mažą kukulį... o dabar – žiūrėkit, kokia damutė užaugo. Per tuos metus buvo visko: ir bemiegių naktų, sugraužtų naujų batų , išdraskytų lovų, liūdnų akimirkų veterinarijos klinikoje, „raudonavimo“ dėl jos blogo elgesio su paštininkėm (labai jų nemėgsta). Ir, žinoma, daug linksmo laiko, kelionių kartu, tiesiog ramių vakarų, kai susiglaudę žiūrėdavom filmus – tas sąrašas begalinis...

Man ji – ypatingas šuo. Ji labai protinga, tokia mylinti, tokia užjaučianti. Tos liūdnos akytės, jos tiek daug pasako. Ji viską jaučia, viską supranta. Rodos, pasikalbi su ja, paaiškini jai, ir kaip žmogus suprasdama viską padeda tau.

Ir visgi ji baisi nekantruolė: jei tik pamato, kad pradedam dėtis daiktus važiuoti kažkur į gamtą, namuose nebelieka ramybės. Ji iš to džiaugsmo ir nekantrumo laksto pirmyn atgal, cypia, sukiojasi aplink – tuomet tenka vesti ja pas mamą pabūti, kol susiruošim. Ir ji be galo žaisminga ir labai nori dėmesio. Nepaisant to, kad ji jau nėra jaunutė, jos žaismingumas visai nemažėja, ir tik vakare, nuvargus, jau ateina prašyti, kad jau eitume miegoti.

Nora nėra draugiška visiems. Gal toks charakteris, o gal, nors ir trumpa, tačiau skaudi patirtis gyvenant prieglaudoje. Ji nemėgsta vyresnio amžiaus vyrų (gal dėl to, kad prieglaudos prižiūrėtojas buvo vyras), vaikų (jie ją erzina). Bet dabar jau galim pasidžiaugti, kad, gimus mūsų dukrytei, ji pakeitė požiūrį į vaikus ir jau atlaidžiau į juos reaguoja, nors jai teko kurį laiką stipriai slapstytis, nes mūsų mažoji labai mėgo Norytę paniurkyti. Beje, ir šuniukus myli tik tuos, su kuriais augo vienam kieme, ir netgi turi artimą draugą, su kuriuo kiekvienąkart susitikus susiliečia snukučiais, tarsi pasibučiuotų.

Nora nuostabus šuo, geras draugas. Dar pamiršau pridurti, kad ji labai mėgsta fotografuotis, niekuomet nepraleis progos įlįsti į „kadrą“.

Nora, džiaugiamės, kad atsiradai mūsų gyvenime, kad suteiki namams jaukumo, o svarbiausia, kad jaučiam iš tavęs tą šilumą ir tylomis sklindančią meilę, tokią tikrą ir tyrą!

Daugiau skaitykite nebrisius.lt/"="">nebrisius.lt/"" target="_blank">NeBrisius.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.