Veterinarą pribloškė radinys vėžlio pilve

Veterinarijos gydytojai kiekvieną dieną susiduria su įvairiausiais netikėtumais, gydant ir slaugant savo pacientus. Tačiau Majamyje įsikūrusios klinikos „Avian & Exotic Animal Medical Center“ klinikos gydytojas Donas Harris liko apstulbęs, kai į jo rankas pakliuvo 10 metų Sulkatos vėžlys, vardu Lola.

Rentgeno nuotrauka atskleidė, kad vėžlio organizme įstrigo...metalinis jūrinis vėžlys.<br>AP nuotr.
Rentgeno nuotrauka atskleidė, kad vėžlio organizme įstrigo...metalinis jūrinis vėžlys.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 29, 2014, 2:22 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 6:42 AM

Kaip teigė roplio šeimininkai, Lola jau kelias dienas jautėsi labai blogai. Be to, jau daugiau nei mėnesį įtartinai mažai ėdė. Daktaras, išgirdęs šiuos simptomus nedelsiant peršvietė vėžlį rentgeno aparatu. Nuotraukoje medikas pastebėjo, kad vėžlio organizme - keistos formos objektas.

„Kai pamačiau nuotrauką, pamaniau, kad čia mano kolegos man iškrėtė pokštą. Bet pastebėjęs, kad jūrų vėžlio formos objektas yra toje pačioje vietoje, kaip ir paciento žarnos, tapo aišku, kad šis padaras tiesiog prarijo metalinį jūrų vėžlio formos pakabuką“, – aiškino D.Harris.

Pasak veterinaro, sausumos vėžliai minta žole ir kitu augaliniu ėdalu. „Tai, kad vėžlys suėdė metalinį vėžlį pasitaikė pirmą kartą“, – nuostabos neslėpė daktaras.

Šiuo metu metalinį suvenyrą medikai bando pašalinti įprastu būdu – Lolai paskirti vidurius laisvinantys preparatai. Jei svetimkūnis nepasišalins, teks atlikti operaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.