70-ies kačių globėjas žiauriam kaimynui paskelbė karą

Skundas policijai, pareiškimas teismui. Tokiems žingsniams pasiryžęs vilnietis Sergejus Rtičevas po to, kai dingo 13 jo globojamų kačių.

S.Rtičevas pats nebesuskaičiuoja, kiek augina kačių.<br>V.Balkūno nuotr.
S.Rtičevas pats nebesuskaičiuoja, kiek augina kačių.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

2015-02-06 22:26, atnaujinta 2018-01-13 21:48

S.Rtičevas neabejoja, kad visas jo augintas murkles specialiais spąstais pagavo ir nudaigojo kaimynas Vladimiras. Todėl apsilankęs policijos komisariate kačių globėjas trečiadienį surašė skundą, netrukus jis kreipsis į teismą, juolab kad vienas advokatas jam jau siūlė nemokamas paslaugas.

„Žiaurumo viršūnė“, – taip S.Rtičevas įvertino Vladimiro poelgį ir jo sukonstruotus spąstus, kuriais jis kates gaudė viliodamas negyvais balandžiais. Vladimiro balandinė yra šalia S.Rtičevo daržo, kuriame specialiuose nameliuose ir šiltnamyje sostinės Naujosios Vilnios rajone jis augina 25 kates.

O iš viso S.Rtičevas globoja apie septyniasdešimt kačių. Jas šeria prie namų, augina nameliuose dar viename skype, bute. Tikslaus skaičiaus vilnietis net negali nurodyti. Geros širdies pensininkas pašeria kiekvieną katę, kuri tik pasitaiko jo kelyje.

Viduje – kenčiantis Miša

Surasti kaimyno Vladimiro spąstus padėjo S.Rtičevo katinas Miša. „Jis visada mane pirmas pasitikdavo, kai ateidavau šerti. Vieną dieną pasirodau prie vartų, o Mišos nėra. Puoliau ieškoti. Perlipęs tvorą prie kaimyno balandinės išgirdau gailų kniaukimą. Netrukus patvoryje pastebėjau dėžę. Atidarau – o ten Miša tupi“, – pasakojo vilnietis.

Anot S.Rtičevo, katinas patyrė tokį stresą, kad ir dabar jo neįmanoma paimti ant rankų.

Vladimiras spąstus katėms buvo pagaminęs išradingai. Tai – speciali dėžė, į kurią sadistas įdėdavo balandžio gaišeną. Kai katė įlįsdavo, durelės užsitrenkdavo. S.Rtičevas neabejoja, kad visas taip sugautas kates Vladimiras nugalabijo. Tai pasakęs kačių globėjas parodė didelį mėlyną šiukšlių maišą, į kurį įmetęs, kaip manoma, užmuštus gyvūnus juos iškratydavo į atliekų konteinerį. Supykęs iškoneveikė

Sudaužęs spąstus S.Rtičevas paskambino Vladimirui: „Nesusilaikiau, iškeikiau jį ir padėjau ragelį. Kaimynas nė nemėgino teisintis.“

Vladimiras atsisakė kalbėtis su lrytas.lt korespondentu, aiškindamas, kad jam užtenka ir kaimyno išpuolių.

Tuo tarpu S.Rtičevas įtaria, kad anksčiau Vladimiras kelioms jo katėms įpylė nuodų. Kai kurias pavyko išgelbėti, kai kurių – ne.

Visus gyvūnus prižiūri

S.Rtičevo darže – dešimt namelių katėms. Kad nesušaltų, pensininkas joms guolius įrengia apšiltintose dėžėse. Landos į namelius uždangstytos medžiaga, kad išgaruotų kuo mažiau šilumos.

S.Rtičevas – Vilniuje žinomas kačių globėjas. Jį pažįsta visos gyvūnų globos organizacijos, jis ne pirmus metus savarankiškai užsiima šia veikla.

Vilnietis kates sterilizuoja, skiepija. Paklaustas, kiek tam išleidžia pinigų, šyptelėjo. Pasirodo, iki dviejų tūkstančių litų per mėnesį. Dabar – iki 580 eurų. Jis išmoko savo globotinėms sušvirkšti vaistų, gydyti, kad kiekvieną kartą nereikėtų kreiptis į veterinarą. Pats ir vaistų iš Karaliaučiaus srities atsiveža, kur jie gerokai pigesni.

Žinodami, kad pensininkas geros širdies, beglobes kates jam atneša vilniečiai, jas S.Rtičevas priima ir iš gyvūnų globos organizacijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.