Sunku patikėti savo akimis, į ką pavirto šie du padarai

Šlapi, purvini, susivėlusiu kailiu, sergantys ir nė kiek nepanašūs į šunis. Tarsi kanalizacijos pabaisos, naktimis tegaudantys žiurkes, kad išgyventų dar nors dieną. Nė velnio! Tai du, liekni, jauni pudelio mišrūnai, tačiau palikti likimo valiai, niekam nereikalingi ir apleisti.

Vienerių metų Dave'as, rastas kartu su kitais devyniais likimo draugais, jau vargiai bepaėjo.<br>ViDA Press nuotr.
Vienerių metų Dave'as, rastas kartu su kitais devyniais likimo draugais, jau vargiai bepaėjo.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 17, 2015, 8:46 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 10:08 PM

Vienerių metų Dave'as, (nuotraukoje pažymėtas raudonu apskritimu) rastas kartu su kitais devyniais likimo draugais, jau vargiai bepaėjo.

Šunys, rasti pakelėje, netoli Vinčesterio (Didžioji Britanija), skubiai nuvežti į gyvūnų gelbėjimo tarnybą „RSCPA“, kur jais buvo tinkamai pasirūpinta.

Sunku patikėti savo akimis, tačiau vaizdas, kurį išvydo tarnybos darbuotojai, po to, kai nuskuto kailį ir išmaudė šunis, buvo pritrenkiantis. Pasirodo, tai du gražūs, jauni pudelio mišrūnai!

Praėjus kelioms savaitėms po to, kai buvo surasti gerų žmonių, šunys atsigavo ir dabar gali nevaržomi lakstyti po pievas bei laukti naujų, atsakingų šeimininkų.

Abu šunis gelbėtojai skuto ir maudė beveik 7 valandas. Na, o purvu aplipusio kailio svoris siekė 12 kg. Jis vos tilpo į tris šiukšlių maišus.

Visi devyni šunys, kuriuos rado gelbėjimo organizacija, šiuo metu sveiksta ir laukia, kol galės keliauti į naujus namus. Vis tik didžiausią įspūdį žmonėms paliko baltakailis Dave'as, kurio gydymui iš viso paaukota 4 tūkst. svarų sterlingų (5,3 tūkst eur). Už tuos pinigus visi šunys bus sterilizuoti, jiems bus įsiūtos poodinės mikroschemos.

Kaip teigė „RSCPA“ darbuotoja Jan Edwards, šie keturkojai puikūs ir kupini meilės žmogui. „Sulaukėme daugybės žmonių skambučių, norinčių padėti keturkojams, paaukoti jiems pinigų. Esame jiems labai dėkingi“, – sakė J.Edwards.

Šunis apkirpusi ir išmaudžiusi veterinarijos gydytoja Martha Edwards liko šokiruota, kai kalio gumuluose aptiko dešimtis įstrigusių akmenų. „Jie ten „įaugę“ jau ilgą laiką“, – tikino veterinarė.

Anot „RSCPA“ specialistų, šie šunys gatvėje atsidūrė iš namų, kuriuose jie jau buvo prižiūrimi labai prastai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.