Šakiuose pareigūnų aptiktoje šunų daugykloje – kraupus reginys

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) Šakių gyventojos namuose atlikusi patikrinimą pagal Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacijos ir VšĮ „Dogspotas“ pranešimą, rado kelias dešimtis šunų, laikomų nežmoniškomis sąlygomis. Tyrėjai vaizdo medžiagoje užfiksavo daugintojos namuose auginamus populiarių prancūzų buldogų, Jorkšyro terjerų, Maltos bišonų veislių mišrūnus. Nors moteris neturėjo šunų kilmę įrodančių dokumentų, skiepų pažymėjimuose gyvūnus daugintoja įvardino kaip veislinius.

Vaizdo medžiagoje matyti, kad daugintoja šunis laiko skurdžiomis, abejotinos higienos sąlygomis, sudarančiomis galimybes plisti įvairioms ligoms, keliančioms grėsmę gyvūnų gerovei.<br>Stopkadras („YouTube.com“)
Vaizdo medžiagoje matyti, kad daugintoja šunis laiko skurdžiomis, abejotinos higienos sąlygomis, sudarančiomis galimybes plisti įvairioms ligoms, keliančioms grėsmę gyvūnų gerovei.<br>Stopkadras („YouTube.com“)
Daugiau nuotraukų (1)

VMVT, LGTAO ir lrytas.lt info

Feb 23, 2015, 3:28 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 1:30 PM

Nors vaizdo medžiagoje užfiksuotos kelios dešimtys prastos būklės šunų, daugintoja gyvūnų globėjams sutiko atiduoti tik vieną sergančią kalaitę. „Ją apžiūrėję veterinarai nustatė sulysimą, taip pat nuplikimus ir šašus įvairiose kūno vietose, pakitusią odos pigmentaciją, įsisenėjusį akių ragenų uždegimą, daugybę bakterijų ir demodekozę“, – sakė kalytę globoti apsiėmusios VšĮ „Dogspotas“ vadovė Indrė Pileckienė.

Vaizdo medžiagoje matyti, kad daugintoja šunis laiko skurdžiomis, higienos normų neatitinkančiomis sąlygomis, sudarančiomis galimybes plisti įvairioms ligoms, keliančioms grėsmę gyvūnų gerovei. Šunys yra laikomi ankštuose narvuose ir priversti vaikščioti ant vielinių grindų. Narvai su gyvūnais yra nuolat prieblandoje, nėra tinkamo apšvietimo, o tai kelia didelę riziką gyvūnų fizinei ir psichinei sveikatai. Nustatyta, kad daugintoja bando kergti užkrečiamomis ligomis sergančias kales.

Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacijos vadovė Brigita Kymantaitė įspėjo žmones, kurie planuoja įsigyti veislinius augintinius. „Internete gausu įvairių skelbimų apie parduodamus populiarių veislių šuniukus be dokumentų ir už daug mažesnę nei kilmingo veislinio šuns kainą. Mažą kainą dažniausiai sąlygoja gyvūnų laikymas, priežiūra ir veisimas tokiomis ar panašiomis sąlygomis, visiškai nekreipiant dėmesio į jų sveikatą ir gerovę. Įsigiję pigius „veislinius“ šuniukus pagal skelbimus, perkate ne veislinį augintinį, o tik į tam tikrą veislę panašų mišrūną. Tokiomis sąlygomis išveistas šuo bus ne džiaugsmas, o moralinė ir finansinė kančia jums, naujajam savininkui.“

Visi šunys, išskyrus vieną kalytę, kol kas liko pas daugintoją Šakių savivaldybės administracijos atstovams atsisakius surašyti teisinį aktą, leidžiantį gyvūnų apsaugos organizacijoms nedelsiant paimti šunis ir suteikti jiems būtiną apsaugą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.