Neįtikėtina išlikimo istorija: 42 paros tarp meškų ir vilkų

Apie unikalų atvejį gyvūnijos pasaulyje ir žmonių taurumą praneša „Fox News“, remdamasi agentūros „Associated Press“ informacija.

Ištisas 42 paras gražuolė kalaitė praleido tarp meškų ir vilkų.<br>Stopkadras
Ištisas 42 paras gražuolė kalaitė praleido tarp meškų ir vilkų.<br>Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-09-06 13:57, atnaujinta 2017-10-17 05:59

18 mėnesių australų aviganė, vardu Jade, išsigandusi paspruko iš automobilio į mišką ir vėliau atsidūrė Jeloustono nacionaliniame parke JAV Vajomingo valstijoje, kai jos šeimininkas Davidas Sowersas su drauge Laura Gillice liepos 23 dieną pateko į avariją.

Ištisas 42 paras gražuolė kalaitė praleido tarp meškų ir vilkų laukinėje gamtoje, kol pagaliau penktadienį šis sunkus jai tekęs išbandymas laimingai baigėsi – ji vėl susitiko su savo šeimininku.

„Iš jos beliko vien tik oda ir kaulai, bet šiaip ji atrodo tiesiog puikiai“, – sakė Denveryje gyvenantis D.Sowersas.

Davidas ir Laura, kurie per avariją buvo sunkiai sužeisti, niekada neprarado vilties surasti savo draugę. Jie ne kartą buvo atvažiavę į tą vietą, Jeloustone dėjo skelbimus apie dingusią augintinę, padėdavo šunų ėdalo, kad ją primasintų, „Facebook“ tinkle sukūrė puslapį „Padėkite surasti Jade“. Per pastarąsias keletą savaičių buvo gauta pranešimų, kad kalaitė pastebėta parko teritorijoje.

Davido draugė Laura papasakojo dienraščiui „Missoulian“, kaip ji surado Jade, pasitelkusi į pagalbą savo kalaitę Leilą, su kuria Jade žaisdavo.

„Buvo gražus rytmetys, pieva skendėjo migloje. Viena porelė buvo sustojusi nusifotografuoti. Ir staiga aš akies krašteliu pamačiau, kaip prabėgo kažkoks juodai baltas padaras, – pasakojo mergina laikraščiui. – Aš paklausiau porelės, kadangi jie stebėjo pro žiūronus: „Ar tai danielius, ar šuo?“. Moteris atsakė: „Tai šuo“.

Aš paprasčiausiai pašaukiau ją maloniniais vardais, ir ji atbėgo pas mane, tarsi sakydama: „Kur gi, tu, mamyte, buvai?“.

„Tai – stebuklas“, – džiaugėsi vėl į namus sugrįžusios gražuolės šeimininkas D.Sowersas. Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?