Šeimininkų elgesys, kurio katės negali pakęsti

Kačių pasaulio taisyklės yra kitokios nei mūsų. Jeigu jūs nekreipiate dėmesio į savo augintinę, galite ir nepastebėti subtilių ženklų, kad jau užrūstinote savo katę.

Kad ir kaip mylėtumėte savo katę, kartais jūs pasielgiate taip, kad smerkiantis jos žvilgsnis yra neišvengiamas.<br>123rf nuotr.
Kad ir kaip mylėtumėte savo katę, kartais jūs pasielgiate taip, kad smerkiantis jos žvilgsnis yra neišvengiamas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-06-18 17:20, atnaujinta 2017-05-21 09:10

Štai keli universalūs perspėjimai, kas nepatinka jūsų katei. Jeigu juos prisiminsite, greičiausiai net 98 procentais sumažinsite tikimybę užsitraukti savo katės rūstybę.

Pėdučių lietimas

Kačių kojos yra jautrios, o tos rožinės pėdutės, kaip greičiausiai ir jūsų pėdos, tiesiog negali pakęsti kutenimo.

Katės pėdas ir nagus naudoja gynybai, tad prie jų prisilietę galite sukelti puolimo arba pabėgimo reakcijos.

Per laiką galima katę pripratinti, kad ši leistų liestis prie savo kojų. Pasirinkite laiką, kai katė miega ant jūsų kelių ir tada švelniai spustelėkite kartą-du jos pėdutę.

Tai darydami kasdien, greičiausiai pripratinsite katę prie prisilietimų ir ji dėl to su jumis nebekariaus. Taip taip pat padės lengviau nukirpti jos nagus.

Kraiko dėželės užmiršimas

Vienas dalykas, kuris tikrai nuliūdina jūsų katę, yra neišvalytas jos tualetas, rašo interneto puslapis „Caster“.

Yra žmonių, kurie kraiko dėželę išvalo ne kasdien, o katės yra labai išrankios, kai kalba pakrypsta apie tuštinimąsi. Jos užuodžia 14 kartų geriau nei žmonės, tad įsivaizduokite, ką jos jaučia, prisiartinusios prie nevalyto savo tualeto.

Dažnai, jeigu kraiko dėželė nebūna laiku išvaloma, katė susiranda kitą vietą savo reikalams atlikti. Ta vieta jums gali nepatikti.

Kai su kate nežaidžiama

Jeigu grįžę namo pastebite, kad katė siautėja, bėgioja vartydama daiktus, tai reiškia, kad jai trūksta jūsų dėmesio.

Kai kuriuose namuose, kur gyvena katės, nėra nė ženklo, kad jos ten gyventų: nėra nei žaislų, nei kačių namelio, nei draskyklės. Kai trūksta šių dalykų, katės randa kitų būdų save palinksminti.

Katėms reikia ne tik pramogų, bet ir galimybės atskleisti savo natūralius instinktus. Katėms reikia laipioti, kad galėtų stebėti aplinką iš viršaus. Katės namukas su draskykle leis jums išsaugoti nesudraskytus baldus ir kitus daiktus namuose.

Miegančios katės judinimas

Jeigu nuvarysite katę nuo ten, kur ji įsitaisiusi snaudžia, greičiausiai ji į jus mes piktą žvilgsnį. Jūsų katė dažniausiai snaudžia ten, kur jūs praleidžiate daug laiko. Tai – komplimentas: ji tas vietas renkasi, nes ten jaučia jūsų kvapą, ji jaučia didžiulį malonumą, užuosdama jį.

„Mano katė piktai žiūri, kai ją nuvarau nuo savo darbo kėdės, tam, kad galėčiau atsisėsti. Ant mano stalo yra kelios paruoštos vietos katei įsitaisyti, nes tenka ją nuvaryti nuo kėdės.

Jeigu katei pasiūlysite patogią darbo kėdės alternatyvą, ji ilgai ant jūsų nepyks“, – interneto puslapyje „Catster“ rašo gyvūnų elgesio specialistė Rita Reimers.

Ilgalaikis jūsų nebuvimas namuose

„Dažnai ilgam nekeliauju, tačiau vieną kartą buvau išvykusi 8 dienoms. Nors katėmis buvo pasirūpinta, tačiau viena iš jų, vardu Sadie, viešai demonstravo nepasitenkinimą.

Kai grįžau namo ir atsisėdau ant sofos, katė atsigulė ant atramos ir taip nusisukusi praleido 2 valandas, demonstruodama, kaip giliai ji buvo įžeista“, – prisiminė R.Reimers. Keliauti tenka visiems, todėl pasiruoškite piktiems žvilgsniams ir mirtinai tylai, kai sugrįšite.

Išvykdami palikite kažką, ką jūs paprastai dėvite, kad katė jaustų jūsų artumą, net kai jūsų nėra šalia. Tai padeda katėms jaučiančioms išsiskyrimo jaudulį.

Įsitikinkite, kad žmogus, kuris rūpinsis jūsų kate jums išvykus, jai suteiktų daug meilės ir dėmesio, taip ji nesijaus tokia vieniša.

Tai dar ne viskas, kas gali sukelti katės pyktį. Kiekviena katė yra asmenybė ir į įvykius reaguoja skirtingai.

Tačiau šios kelios priežastys, padės jums geriau suprasti, kodėl sulaukiate piktų savo augintinių žvilgsnių, kad ir kaip mylite savo gyvūnėlius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.