Kaune vykusioje kačių parodoje murkė per 200 augintinių

Tardiciškai paskutinįjį lapkričio savaitgalį Kaune, laisvalaikio ir pramogų centro „Mega“, vyksta tarptautinė kačių paroda. Joje dalyvauja per 200 gyvūnų. Kačių augintojai ir veisėjai keturkojus į dvi dienas truksiančią parodą atvežė ne tik iš įvairių Lietuvos miestų, bet ir užsienio – Lenkijos, Norvegijos, Suomijos, Estijos, Latvijos, Rusijos.

Parodos nugalėtojai bus apdovanoti atminimo diplomais, medaliais ir menininko A. Sakalausto rankomis išdrožtomis medinėmis taurėmis.<br>P. Mantautas
Parodos nugalėtojai bus apdovanoti atminimo diplomais, medaliais ir menininko A. Sakalausto rankomis išdrožtomis medinėmis taurėmis.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Jan 24, 2013, 5:23 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 7:50 AM

Lietuvos felinologų draugija „Bubastė“ tarptautinę kačių parodą rengia pagal tarptautinės kačių federacijos (FIF-e) taisykles. Parodoje bus nominuotos gražiausios, tinkamiausios veisti katės. Šeštadienį nuo pietų katės varžosi keturiose kategorijose: dėl geriausio kačiuko, kastruotos katės, suaugusios katės bei parodos geriausiosios titulo.

Šiemet nutarta surengti dar vieną išskirtinį konkursą, kuriame paaiškės ilgiausios uodegos savininkė.

Parodos nugalėtojai bus apdovanoti atminimo diplomais, medaliais ir menininko Algimanto Sakalausto rankomis išdrožtomis medinėmis taurėmis.

Gausiausiai į parodą užregistruota Britanijos trumpaplaukių ir Meino meškėnų. Tačiau joje galima išvysti ypač retų Lietuvoje kačių: besišypsančia vadinamą Kartezianinę katę Birmos šventąją, burmilą, ypatingo kailio ir akių spalvos Nevos maskaradinę. Taip pat yra po keletą Amerikos garbanotųjų kačių, Devonšyro reksų.

Parodoje galima ne tik apžiūrėti kates, bet ir jas įsigyti. Veislinių kačių kainos siekia1,5 – 3, 5 tūkst. litų.

„Parodos metu kates mėgstantys žmonės gali ne tik įsigyti gyvūną. Turime ne vieną beglobę katę, kurią siūlome priglausti. Bus net surengtas beglobių kačių konkursas ir išrinkta jo nugalėtoja. Manau, atsiras norinčių priglausti tokią tituluotą katę“, - įsitikinusi „Bubastės“ prezidentė ir konkurso teisėja Jurgita Gustaitienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.