Šunų malonei – tikinčiųjų antplūdis ir šv. Mišios

Šimtai šunų - didelių ir miniatiūrinių, aprengtų spalvotais, vaikiškais, sportiniais drabužiais ar klouno kostiumais atvesti į šunų garbinimo šventę. Kiekvienais metais kovo viduryje, Masajos mieste, Nikaragvoje, gyvūnų mylėtojai susirenka į vietos bažnyčią, kur palaiminami keturkojai, aukojamos šv. Mišios augintiniams, o šeimininkai meldžiasi už jų sveikatą ir sielą.

Į šventos Magdalenos bažnyčią sugužėję katalikai dėkojo šventiesiems už globą ir prašė, kad kitąmet jų keturkojai būtų apsaugoti nuo ligų.<br>Reuters
Į šventos Magdalenos bažnyčią sugužėję katalikai dėkojo šventiesiems už globą ir prašė, kad kitąmet jų keturkojai būtų apsaugoti nuo ligų.<br>Reuters
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

2013-03-22 09:12, atnaujinta 2018-03-09 12:51

Apie 30 kilometrų nuo Nikaragvos sostinės Managvos nutolusiame miestelyje – Masajoje, prie bažnyčios durų nusidriekė eilės žmonių. Savo rankose susirinkusieji laikė keturkojus. Nesulaukę savo eilės, nekantriausieji tikintieji veržėsi į nedidelės bažnyčios vidų.

Į šventos Magdalenos bažnyčią sugužėję katalikai dėkojo šventiesiems už globą ir prašė, kad kitąmet jų keturkojai būtų apsaugoti nuo ligų. Kunigas, savo ruožtu, paaukojo specialias Mišias.

„Atnešiau savo šunį, linkėdama jam sveikatos ir ilgo gyvenimo“, - sakė vietos gyventoja Nora Espinosa, atvedusi savo basetų veislės šunį, aprengtą futbolininko drabužiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.