Jaudinanti akimirka: vos kelių mėnesių kalytę motina išmokė lipti laiptais (video)

Kai vos aštuonių savaičių Kanados eskimų veislės kalytė Daisy užliuoksėjo laiptais, akimirksniu suprato, kad nusileisti tais pačiais laiptais nebus taip paprasta. Laimei, šalia buvo auksaspalvio retriverio mišrūnė, vardu Simon. Šuniukų savininkė akies krašteliu pastebėjo, kad Daisy nedrįsta dėti savo letenų laiptais žemyn, o Simon kaip išmanydama ragino dėti pirmuosius žingsnius. Akimirksniu įjungusi filmavimo įrenginį, Caitlina Doucette užfiksavo tai, kas tapo tikra interneto sensacija. Portale „Youtube“ paskelbtas vaizdo siužetas surinko milijonus peržiūrų.

Matydama, kaip mažylė Daisy gailiai inkščia ir nedrįsta dėti savo letenų žemyn, Simon įsijautė į tikros motinos vaidmenį.<br>Stop kadras
Matydama, kaip mažylė Daisy gailiai inkščia ir nedrįsta dėti savo letenų žemyn, Simon įsijautė į tikros motinos vaidmenį.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Apr 19, 2013, 3:28 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 12:38 AM

Matydama, kaip mažylė Daisy gailiai inkščia ir nedrįsta dėti savo letenų žemyn, Simon įsijautė į tikros motinos vaidmenį. Nekantraudama, drąsindama jauniklę, Simon lekiojo laiptais aukštyn ir žemyn.

Daisy vis dar nesiryžo lipti, o Simon kelis kartus parodė, kaip tai daroma. Pamačiusi, kaip lengvai ir paprastai laiptais lipa į mamos vaidmenį įsijautusi Simon, Daisy sukaupė visą drąsą ir žengė pirmuosius žingsnius. Švelnumu ir motiniška meile pasižyminti Simon, dantimis prilaikė jauniklę, kad ši nepaslystų ir nenusiridentų žemyn.

Pasak šunų šeimininkės ir veisėjos Caitlinos Doucette, Kanados eskimų veislės šunys pasižymi stipria valia ir drąsa. Vis tik Daisy tuo metu buvo dar per jauna, kad viena įveiktų kai kuriuos pavojus.

Po to, kai Simon išmokė mažylę Daisy laipioti laiptais, ji tapo savarankiškesnė. Šeimininkė ne kartą stebėjo, kaip mažylė paslapčia užlipdavo laiptais į antrąjį namo aukštą. Ten ji grauždavo viską, kas pasitaikydavo pakeliui, o sudrausminus - savarankiškai nulipdavo žemyn.

Mišrūnę kalytę į savo namus C. Doucette parsivežė iš gyvūnų prieglaudos. Nuo to laiko Simon namuose ėmė prižiūrėti visus jauniklius. „Šuniukams Simon atstoja tikrą mamą“, - nepaprastu gerumu pasižyminčia Simon džiaugėsi šeimininkė.

„Kartą turėjome keletą šuniukų, kurie dar nemokėjo žaisti. Simon parodė šuniukams, kaip reikia tampyti žaislus ar juos atnešti šeimininkei“, - portalui nydailynews.com prisiminimais dalijosi C. Doucette.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.