Dresuotojas įsitikinęs: „Šuo padeda išgyti“

Kaune šeštadienį būriavosi šunų gerbėjai. Prie prekybos miestelio „Urmas“ vyko renginys „Atrask savo augintinį“. Kauniečiai čia turėjo galimybę ne tik susipažinti su įvairiomis veislėmis, priglausti beglobį, bet ir sužinoti naudingų dalykų apie populiarėjančius socialogizacijos testus bei šunų terapiją.

Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Apr 29, 2013, 4:40 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 1:17 PM

Prašo apgalvoti

„Tokį renginį organizuojame pirmą kartą, tačiau planuojame, kad jis taps tradiciniu. Norime, kad žmonės prieš įsigydami gyvūną žinotų, kaip tam pasiruošti, kokių reikia finansų, ką reikia apgalvoti. Apskritai, reikia suprasti, kad šuo yra prabangos dalykas“, - sakė renginio organizatorė Brigita Kymantaitė.

Pasak moters, daug žmonių vis dar nežino, kaip išsirinkti gero charakterio, neagresyvų, paklusnų ir nebailų šunį. Tačiau svarbu ne tik gyvūnų psichika, bet ir fizinė sveikata.

„Labai svarbu, kad žmonės išvengtų nelegalių daugintojų, o norėdami įsigyti šunį kreiptųsi į veislynus. Pas juos šuneliai kainuoja šiek tiek brangiau, bet gaunamos garantijos, kad šuo yra sveikas ir tinkamas auginti“, - pasakojo B. Kymantaitė.

Pristatė naujoves

Renginyje savo augintinius pristatė ne tik įvairūs veislynai, bet ir gyvūnų globos organizacija „Pifas“. Savanoriai atsivežė keletą neveislinių šunų, kuriems bandė surasti naujus namus.

Be įvairių veislynų, veislių ir beglobių gyvūnų renginyje buvo kalbama apie šunų socializacijos testus bei gyvūnų terapiją.

Socializacijos testai kol kas itin svarbūs ne tiek Kauno, kiek Vilniaus gyventojams. Būtent sostinės savivaldybės numatytos šunų vedžiojimo taisyklės leidžia testą išlaikiusius šunis vedžioti be antsnukio.

Tačiau daugiausia dėmesio sulaukė kol kas tik pirmuosius žingsnius šunų terapijos kelyje žengiantys šeimininkai ir jų augintiniai.

„Matėm, kaip dirba specialistai iš kitų šalių. Atveda į kambarį sutrikusio elgesio vaiką, jis puola šunį. Tačiau gyvūnas labai ramus. Po keleto seansų vaikas pradeda bendrauti su šunimi, bandyti kalbėti su juo, rūpintis. Suaugusį žmogų motyvuoti lengviau, o vaikui gali padėti šuo.

Žinoma, išmatuoti tokią pagalbą žmonėms sunku ir apie tai turėtų kalbėti medikai. Šunų terapija nėra kažkoks stebuklas, bet tai nėra ir šarlatanizamas, šuns pagalba galima palengvinti gydymo procesą. Lietuvoje su šunų reabilitacija kol kas žengiami tik pirmieji žigsniai“, - kalbėjo „Rekso“ šunų dresavimo mokyklos atstovai.

Renginyje buvo galima išvysti ir itin retų veislių šunų. Vienas tokių - Švedijos Valhundų kalytė.

„Ji kilusi iš dviejų garsiausių Suomijos veislynų. Tai mūsų kylanti žvaigždutė, nes būdama tik metų ji jau yra Baltijos jaunimo čempionė“, - pasidižiavimo savo augintine neslėpė šeimininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.