Neregėtos meilės pavyzdys: aklą šunį namuose prižiūri katė (video)

Ištikus nelaimei, kiekvienam svarbu, kad kas nors būtų šalia, ištiestų pagalbos ranką, paguostų. Pagalbos rankos, o tiksliau letenos, prireikė ir aštuonerių metų Labradoro retriverio veislės mišrūnui, vardu Terfelis. Regėjimą praradusiam šuniui į pagalbą kasdien skuba kartu gyvenantis katinas – Pwditatas. Rainas keturkojis šuniui atstoja akis ir švelniais prisiglaudimais reguliuoja, kad šuo po namus vaikščiotų saugiai. „Jiedu – nuostabūs draugai, kokių dar neteko regėti“, - sakė keturkojų šeimininkė Judy Godfrey-Brown.

Rainas keturkojis šuniui atstoja akis ir švelniais prisiglaudimais reguliuoja, kad šuo po namus vaikščiotų saugiai.<br>Stop kadras
Rainas keturkojis šuniui atstoja akis ir švelniais prisiglaudimais reguliuoja, kad šuo po namus vaikščiotų saugiai.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 15, 2013, 4:40 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 5:31 PM

Kai šeimininkė į namus parsinešė katiną, Terfelis jau buvo visiškai praradęs regėjimą. Katinėlis nuo pirmųjų dienų gelbėjo savo nelaimės ištiktą bičiulį, kuris dėl negalios didžiąją dalį laiko praleidžia savo guolyje. „Bijodamas atsitrenkti į namuose esančius daiktus, Terfelis nebepakildavo iš savo miegojimo vietos“, - tikino J. Godfrey-Brown.

„Vos tik atsiradęs namuose, Pwditat tuoj pat suprato, kad šuo – aklas. Tikiu, kad tai – katino šeštasis pojūtis. Šie du keturkojai – puikus pavyzdys, kad, rodos, amžini priešai gali būti ir geriausi draugai“, - sakė Anne Cragg, keturkojų šeimininkės draugė, ne kartą prižiūrėjusi Terfelį ir Pwditatą.

Keturkojai vienas be kito gyventi nebegali – visur vaikšto kartu ir miega susiglaudę tame pačiame guolyje. Katinui atsiradus namuose, šuo gali dažniau išeiti į lauką – Pwditatas mielai palydi bičiulį į pievą ir parveda jį namo. O šuo pagaliau gali vaikščioti nebesitrankydamas į namuose esančius daiktus.

Parengė Šarūnas Meškys

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.