Dovana galūnių netekusiam šuniui - keturios dirbtinės letenos (video)

Vos kelių mėnesių šunelis Nakis rastas apleisto namo rūsyje, o jo letenos ir uodegos galiukas buvo įšalęs purviname lede. Nebraskoje rastas šuo neteko beveik visų pirštų, nosies ir uodegos galiuko. Mišrūnui prognozės išgyventi buvo apverktinos. Šuns pėdos sugijo, tačiau liko tik apvalūs gumbai. Šuniui bandymas bėgti dažniausiai baigdavosi susmukimu ant pilvo. Suluošintą keturkojį iš gyvūnų prieglaudos pasiėmė veterinarė Christie Pace. Nuo to laiko skausminga šunelio praeitis liko užmarštyje.

Nakis tapo pirmuoju šunimi, turinčiu visas keturias protezuotas galūnes.<br>Asmeninio archyvo nuotrauka
Nakis tapo pirmuoju šunimi, turinčiu visas keturias protezuotas galūnes.<br>Asmeninio archyvo nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 22, 2013, 1:50 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 10:24 AM

„Pamačiusi Nakį, aš žinojau, kad galėsiu jam suteikti galimybę gyventi normalų gyvenimą“, - sakė šunį priglaudusi veterinarė. Nuo pirmųjų dienų, kai Nakis atsirado jos namuose, Ch. Pace aktyviai ieškojo rėmėjų, kurie finansuotų bent dviejų užpakalinių galūnių protezavimą.

Pastebėjusi, kaip sėkmingai šuo prisitaikė prie dviejų dirbtinių letenų, protezų gyvūnams gamintoja „Orthopets“ sutiko sumokėti už visų keturių galūnių protezavimą.

Nakis tapo pirmuoju šunimi, turinčiu visas keturias protezuotas galūnes. Protezai šuniui leidžia bėgti, šokinėti ir net plaukti.

Tiesa, pirmomis dienomis šunelis vaikščiojo sunkiai, tačiau greitai apsiprato ir išmoko vaikščioti ir net šokinėti. Protezai pagaminti taip, kad šuo jaustųsi lyg su tikromis galūnėmis ir galėtų judėti, kaip normalus, sveikas keturkojis.

„Dabar Nakis gali kaip lygiavertis bėgioti kartu su kitais šunimis“, - džiaugėsi šuns šeimininkė.

Kaip sakė Ch. Pace, vienos šuns galūnės protezavimas kainuoja nuo 2,5 iki 8 tūkst. litų.

Parengė Šarūnas Meškys

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.