Į nemokšų rankas pakliuvę nugaišę gyvūnai - klaikiausių iškamšų pavyzdys

Vieniems iškamšos – puiki interjero detalė, kitiems – pasibaisėtinas tyčiojimasis iš gyvūno. Iškreiptos, be galūnių ar praradusios pagrindinius snukio bruožus gyvūnų iškamšos atrodo klaikiai. Tiesa, dauguma iškamšų panašios į tikrus keturkojus, tačiau jų kūnai taip deformuoti, kad net sunku įsivaizduoti, kaip jie atrodė, kol buvo gyvi. Nepaisant ne itin patrauklios jų išvaizdos, nuotraukos tapo internetiniu hitu, o prie kai kurių iškamšų internetinės prekybos portaluose nusidriekė norinčiųjų jas įsigyti eilės.

Klaikiausios gyvūnų iškamšos tapo naujausiu interneto hitu.<br>Tumblr
Klaikiausios gyvūnų iškamšos tapo naujausiu interneto hitu.<br>Tumblr
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 28, 2013, 5:07 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 4:16 AM

Viena lapės iškamša žinoma pavadinimu „Stoned Fox“. Jos neįprastai atrodančios akys bei perkreipta snukio išraiška akimirksniu užvaldė internetą. Interneto folkloro gerbėjai lapės snukio išraišką ėmė taikyti pasaulinio garso įžymybių nuotraukoms, tarp kurių ir Barackas Obama, Winstonas Churchillis ir Marilyn Monroe.

Lapės iškamšą sukūrė Londone gyvenanti menininkė Adele Morse. Padariusi lapės iškamšą ir paskelbusi internetinės prekybos portale „eBay“, A. Morse sulaukė milžiniško gerbėjų susidomėjimo.

Iškamšos, kaip interjero detalė, itin populiarios buvo prieš daugiau nei šimtmetį. Tačiau net ir šiais laikais yra žmonių, kurie netekę savo augintinio nori iš jo padaryti iškamšą ir papuošti savo namus.

Panorėję turėti savo nugaišusio augintinio iškamšą turės pakloti nemenką sumą pinigų. Pavyzdžiui, už katę teks sumokėti 4 tūkst. Lt, už šunį – 8 tūkst. Lt.

Parengė Šarūnas Meškys

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.