Socialinius tinklus užkariauja keturkojė įžymybė - aklas auksaspalvis retriveris

Auksaspalvis retriveris vardu Ray Charlesas – ypatingas šuo. Istorijos bei nuotraukos apie jį socialiniuose tinkluose ėmė plisti žaibišku greičiu. Keturkojis, iš pažiūros, niekuo nesiskiria nuo šunų – žaidžia, miega, ėda, myli šeimininkus. Tiesa, Ray Charlesas – niekada nematė nei savo šeimininkų, nei brolių, nei seserų. Ne veltui šuo pavadintas prieš devynerius metus mirusio garsaus bliuzo atlikėjo vardu – Ray'umi Charlesu. Šuo, kaip ir anapilin iškeliavęs dainininkas - aklas. Tačiau tai jam – nė motais.

Akli šunys kur kas sunkiau suranda šeimininkus, kurie gali tinkamai juo pasirūpinti.<br>facebook.com
Akli šunys kur kas sunkiau suranda šeimininkus, kurie gali tinkamai juo pasirūpinti.<br>facebook.com
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 28, 2013, 5:41 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 4:10 AM

Pasaulį išvydęs gruodžio mėnesį Ray Charlesas buvo vienintelis patinėlis iš keturių atsivestų šuniukų. Iš pradžių šunų savininkams pasirodė, kad patinėlis – baikštus ir nedrąsus. Vis tik veterinaras konstatavo, kad šuo – neregys. Tačiau specialiai Ray'ui Charlesui sukurtoje „Facebook“ paskyroje nurodyta, kad užjausti šuns nėra jokių priežasčių.

Savo negalia, kurios jis pats nė nesupranta, Ray Charlesas pavergė šimtus tūkstančių gerbėjų visame pasaulyje.

Asmeninėje šunelio „Facebook“ paskyroje parašyta: „Aš galiu daryti tą patį, ką daro tie šunys, kurie mato.“

Neregys keturkojis veisėjams kėlė nerimą – akli šunys kur kas sunkiau suranda šeimininkus, kurie gali tinkamai juo pasirūpinti.

„Kai gimiau, mano gyvenimas tapo loterija – surasiu namus ar ne, pavyks išgyventi ar būsiu niekam nereikalingas“, - rašoma jo paskyroje socialiniame tinkle.

Ray Charlesas dabar gyvena Bostone, kur mylinčių šeimininkų dėmesiu dalijasi kartu su trimis suaugusiais auksaspalviais retriveriais - Harley, Jacku ir Maggie.

Kovo mėnesį šeimininkai jam sukūrė asmeninę socialinio tinklo paskyrą. Joje šeimininkai su gerbėjais dalijasi nuotraukomis, kuriose užfiksuotos neįprasto šunelio gyvenimo akimirkos. Vos per keletą mėnesių gerbėjų ratas perkopė 10 tūkst. ribą.

Visuomenės meilė ir šilti jausmai šuneliui ėmė plisti tuomet, kai internetinio portalo „Modern Dog“ organizuotame konkurse Ray Charles išrinktas savaitės šunimi. Be to, Bostono ledo ritulio gerbėjai iškovojo teisę šuniui, lyg talismanui, pradėti jų mėgiamos „Bruins“ komandos rungtynes ant ledo numetant ritulį.

Parengė Šarūnas Meškys

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.