Pasaulį stebina dviračiu važiuojantis šuo (video)

Patikėti tuo, kas kartais nutinka priešais jūsų akis, gali būti labai sunku. Ypač tada, kai pro jus, pavyzdžiui, lyg niekur nieko dviračiu pravažiuoja šuo. Norite tikėkite, norite ne, tačiau šis didžiulis briarų veislės patinas vardu Normanas be jokio vargo mina dviračio pedalus, o paspirtuku gerina greičio rekordus.

Normanas važiuoja ir dviračiu, ir paspirtuku.<br>Asmeninio archyvo nuotrauka
Normanas važiuoja ir dviračiu, ir paspirtuku.<br>Asmeninio archyvo nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 15, 2013, 5:19 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 12:59 AM

Patobulintu ir šuniui pritaikytu dviračiu Normanas išmoko važiuoti per 10 savaičių. Kaip sako šuns šeimininkė Karena Cobb, šuo minti pedalus išmoko greičiau nei kai kurie vaikai.

Dvejų su puse metų Normanas ant dviračio užlipa ir nulipa padedamas šeimininkės. Tačiau minti pedalus ir laikyti vairą tiesiai jam paprasta.

Tam, kad šuo įprastų važiuoti ilgesnį laiką, jam reikės dar dviejų mėnesių treniruočių. „Normanas važiuoti dviračiu būtų galėjęs ir anksčiau, tačiau kol buvo mažas, mokytis negalėjo dėl greito kūno augimo tempo ir „išaugtų“ dviračių“, – tikino

Anot šeimininkės, sudėtingiausia buvo surasti tokį dviratį, kurio pedalus šuo pasiektų be vargo. Be to, sunkumų kėlė ir neištreniruoti letenų raumenys.

Tam, kad Normano galinių letenų raumenys būtų išlavinti, K. Cobb valandų valandas mokė keturkojį vaikščioti ant dviejų letenų.

„Aš taip didžiuojuosi savo šunimi. Jis kantrus, mylintis ir ištikimas“, – sakė ji.

Nepaisant to, kad Normanas moka važiuoti dviračiu, riedėti paspirtuku jam dar smagiau.

„Kartą pamačiau, kaip Normanas žaidžia su vaikišku paspirtuku. Pagalvojau, kad būtų galima augintinį išmokyti juo riedėti“, – pasakojo K. Cobb.

Dar visai nesenai Normanas paspirtuku įveikė 30 metrų atstumą per 30 sekundžių. Šuo buvo įtrauktas į Guinnesso rekordų knygą, kaip greičiausiai paspirtuku važiuojantis šuo. Dėl šių pasiekimų Normanas pakviestas filmuotis įvairiose televizijos laidose.

Parengė Šarūnas Meškys

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.