Tarptautinėse šunų vikrumo varžybose - lietuvių šunų triumfas

Rugpjūčio antrąjį savaitgalį rekordinis dalyvių skaičius iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos ir Rusijos susirinko Balkūnuose, Vilniaus rajone, Vilniaus šunų mylėtojų bendrijos Agility sekcijos „Abu2“ aikštelėje, kur įvyko Tarptautinės Agility varžybos „Balkūnų taurė 2013“.

Vikrumo varžybose pasirodė greiti ir sumanūs šunys.<br>S. Slišanės nuotr.
Vikrumo varžybose pasirodė greiti ir sumanūs šunys.<br>S. Slišanės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Vadišiūtė

2013-08-20 13:18, atnaujinta 2018-03-01 20:38

Į varžybas užsiregistravo 111 dalyvių, kurie varžėsi keturiose klasėse (A0, A1, A2 ir A3) ir trijose kategorijose (Large, Medium ir Small). Gausus dalyvių skaičius nenustebino, mat teisėjavo didžiulę patirtį turintis, ne kartą teisėjavęs tokiose varžybose kaip „European Open agility“, tarptautinės kategorijos teisėjas čekas Antonín Grygar.

Per dvi varžybų dienas A1-A3 klasės dalyviai įveikė po 5, o A0 – po 4 trasas. Šeštadienį sportininkai varžėsi ne tik dėl puikių rėmėjų prizų, bet ir dėl CACAg (kandidatas į Lietuvos Agility čempionus) titulo. Sekmadienį gausiausios A3 klasės dalyviai rungėsi ir dėl CACIAg (kandidatas į tarptautinius Agility čempionus) titulo.

Greitas teisėjo iš Čekijos parengtas trasas įveikti buvo sunku, bet labai smagu. Šeštadienį Open trasoje geriausiai pasirodė Natalja Garastsenko su borderkoliu Maegin Hurricane iš Estijos, Liivika Pärg su šelčiu Nevskaja Zhemchuzhina Pikkolo iš Estijos ir Vilija Snorkienė su šelčiu Mini Yang Fantazija iš Kuano klubo „Iltys“, užėmę 1 vietas Open trasoje atitinkamai Large, Medium ir Small kategorijose ir iškovojusiems CACAg titulus.

Šeštadienį dalyviai A1, A2, A3, A0 klasėse dar įveikė po 2 trasas, kurių 3 geriausi kiekvienoje kategorijoje buvo apdovanoti rėmėjų prizais. Nugalėtojų ir prizininkų nuotaikos neaptemdė audra, užklupusi pačiame apdovanojimų ceremonijos įkarštyje. Šniokščiant stipriam vasaros lietui, dalyviai ir šunys mikliai išsislapstė po čia pat svetingų šeimininkų sodyboje išdygusias palapines.

Sekmadienio rytą varžybas pradėjo A0 klasės dalyviai, šeštadienį startavę paskutiniai. Toliau jie varžėsi A1, A2, A3 klasėse, kur, kaip ir šeštadienį, įveikė po 2 trasas. A3 klasėje šunys, turintis Tarptautinės kinologų federacijos pripažįstamus kilmės dokumentus varžėsi dėl CACIAg titulo. Čia puikiai sekėsi latvei Svetlanai Kreslinai, kuri kartu su borderkoliu Lista Bella bei šelčiu Flyland Flying Dream laimėjo pirmas vietas Large ir Small kategorijose bei iškovojo du CACIAg titulus. Medium kategorije CACIAg titulą iškovo jau šeštadienį CACAg titulą pelnę Liivika Pärg su šelčiu Nevskaja Zhemchuzhina Pikkolo iš Estijos.

Ne tik didžiulę patirtį, bet ir puikų humoro jausmą turintis Antonín Grygar trasas statė žaibišku greičiu. Puikus laiko planavimas, smagi bendraminčių draugija, maloni vasaros šiluma ir rekordinį dalyvių skaičių sutraukusios varžybos pralėkė akimirksniu.

Sekmadienio pavakarę ne visi dalyviai patraukė namo, dalis liko gyventi Balkūnuose įsikūrusiame palapinių kaimelyje, kur net 4 dienas vyko A. Grygar seminaras ir stovykla su teisėju ir treneriu Antonín Grygar. Per 6 viešnagės Lietuvoje dienas A. Grygar net spėjo pramokti kone visų agility kliūčių pavadinimus lietuviškai ir, ko gero, išradingiausiai „sulietuvino“ tolį (angl. „long jump“) – toleto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.