Susipažinkite: „kavapušonas“ - mieliausia šunų veislė pasaulyje

Koks turėtų būti tobulas šuo? Protingas, puikios fizinės būklės ir nekeliantis alergijos. Tiesa, tobulas šuo turėtų niekuomet neprarasti savo mielos „mažylio“ išvaizdos. Susipažinkite su „kavapušonu“. Kavalieriaus karaliaus Karolio spanielio, miniatiūrinio pudelio ir bišono hibridu. Tačiau Amerikos kinologų klubas šios veislės oficialiai dar nepripažino, o vienas ekspertas tokią šunų rūšį pavadino „brangia gudrybe“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 22, 2013, 11:30 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:31 AM

Kaip sako veterinaras ir dresuotojas iš JAV Steve'as Haynesas, dirbantis su pirmaisiais 50 „kavapušonų“ tokių, visada jaunų šunų, rinkoje jau buvo galima rasti ir anksčiau.

Iš trijų šunų neoficialią „kavapušono“ rūšį išvedė Linda and Steve'as Rogersai iš Arizonos. Šie šunys kainuoja nuo 2 iki 3,5 tūkst. JAV dolerių. Anot Lindos, „kavapušonas“ išveistas iš trijų šunų veislių, parinkus geriausia, ką jie turi. Be to, didelė tikimybė, kad šie šunys gyvens net 20 metų.

Kaip praneša Rogersai, užsisakant „kavapušoną“, galima pasirinkti kailio spalvą ir kailio garbanuotumą.

Anot veislės kūrėjų, 58 šeimos jau nori antro tokio paties šuns. Net 12 „kavapušonas“ certifikuoti kaip kaniterapijos šunys bei oficialiai dirba slaugos namuose.

Šunų, kurių net ir suaugusių išvaizda – kaip mažylio, populiarumas prasidėjo dar praėjusio šimtmečio viduryje. Juos reklamuodavo net žurnalų puslapiuose.

Tačiau dabar, tokie šunys, kaip Maltos bišonai, Jorkšyro terjerai, Pomeranijos špicai ėmė dar labiau populiarėti, sukryžminus juos su pudeliais .

Kaip sakė Darlene Arden, gyvūnų elgsenos specialistė iš JAV, su pudeliu sukryžminti šunys Amerikoje tampa kur kas brangesni vien dėl pavadinimo. Jos manymu, toks šunų dauginimas, kryžminant tris veisles yra tik bandymas privilioti naujus pirkėjus.

Amerikos kinologų klubas šios veislės nepripažįsta, mat tai yra mišrūnas, sukurtas iš trijų grynaveislių šunų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.