Tokių šikšnosparnių dar neregėjote (video)

Nieko keisto, kad žmonės bijo šikšnosparnių. Juk įprasta manyti, kad šie gyvūnai savo dantimis siurbia kraują. Ypatingai didelę baimę šikšnosparniams jaučia moterys, esą jie praskridę greta gali užpulti, įsivelti į plaukus ir skaudžiai įkąsti. Visa tai tėra mitai, kurie atsirado dėl to, kad šiuos gyvūnus žmonės mato itin retai. Vis tik šie gyvūnai gali būti labai patrauklūs ir be galo žavūs. Viename vaizdo siužete užfiksuota, kaip Australijoje esančioje veterinarijos klinikoje atsidūrė devyni šikšnosparnių jaunikliai. Išvydę juos liksite sužavėti ir pamilsite juos amžiams.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-06 13:59, atnaujinta 2018-02-16 15:28

Vaizdo siužetą galite žiūrėti čia:

Veterinarijos gydytoja Trish Wimberley, gyvenanti Australijoje, priglaudė devynis šikšnosparnių jauniklius našlaičius. Tačiau šis devynetas buvo išskirtinis. Vos patekę į veterinarės rankas, šie mažyliai reikalavo daug dėmesio – Trish negalėjo miegoti tris paras iš eilės.

Kiekvieną dieną veterinarė privalėjo pamaitinti jauniklius specialiu mišiniu, tikrinti sveikatą ir atlikti tyrimus, skalbti specialius vystyklus.

Kaip tikino T.Wimberley, šikšnosparniai yra labai svarbūs visai Australijos ekosistemai. Išauginti ir paruošti savarankiškam gyvenimui, šikšnosparniai paleidžiami į laisvę. „Augindamas šikšnosparnius, neturi teisės pavargti ir privalai laikytis ant kojų tam, kad išsaugotum šią trapią ir svarbią gamtai gyvūnijos rūšį“, - sakė specializuotos, šikšnosparnių gydymui skirtos veterinarijos klinikos vadovė T.Wimberley.

Videosiužete, kuriuo portale „Youtube“ pasidalino šikšnosparnių gelbėtojai, galima pamatyti, kokie gražūs, mieli ir nepavojingi gali būti šie mitais apipinti padarėliai. Šikšnosparnių mažyliai atrodo, tarsi būtų miniatiūriniai meškiukai ar šunų jaunikliai, tik su plonos ir gležnos odos sparnais. Maitinami iš mažų buteliukų, vos žmogaus delno dydžio šikšnosparniai - tikras mielumo įsikūnijimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.