Vilnietės šuniukų skrydis „airBaltic“ vos nesibaigė nelaime

Vilniuje esančio Berno zenenhundų šunų veislyno savininkė Edita dabar gailisi, kad savo augintinių kelionei į Italiją ji pasirinko latvių oro bendrovę „airBaltic“. Gavę šuniukus naujieji savininkai italai buvo šokiruoti – juos skubiai teko vežti pas veterinarus.

Berno zenenhundų kelionė lėktuvu vos nesibaigė tragiškai.<br>„123rf.com“ nuotr.
Berno zenenhundų kelionė lėktuvu vos nesibaigė tragiškai.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Feb 12, 2014, 8:22 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:40 AM

Didelis ir tvirtas narvas, kuriuo į Italijos miestą Milaną keliavo du trijų mėnesių šuniukai, buvo tiesiog suknežintas. Pamatę tokį siuntinį oro uosto darbuotojai iškart patarė rašyti skundą.

Atrodė, kad narvas su šunimis krito iš labai didelio aukščio arba ant jo buvo užmestas kitas sunkus krovinys.

Du Vilniuje pasaulį išvydusius šuniukus nusipirkę italai juos nuvežė parodyti veterinarams. Šunyčiai neadekvačiai reagavo į stipresnius garsus, vienam iš jų nustatytas skausmingas sumušimas.

„Šuniukai sveiki. Baisiausia – kad patirtas stresas ir galimi sumušimai gali turėti įtakos jų sveikatai ateityje“, 0 sakė veislyno savininkė.

Italų ir šuniukus užauginusios lietuvės pyktį galima suprasti. Tokios kelionės savo augintiniams nelinkėtų nė vienas juos mylintis šeimininkas. Vienas kilmingas Berno zenenhundų veislės šuniukas kainuoja apie 5 tūkst. litų.

Edita šunis veisia jau ne pirmus metus. Juos dažnai perka užsieniečiai. Paprastai ji savo augintinius naujiems šeimininkams siunčia bendrovės „Lufthansa“ lėktuvais, tačiau šįkart nebuvo galimybių, todėl ji pasirinko „airBaltic“. Kad būtų patogiau, šuniukai į lėktuvą buvo įkelti ne Vilniuje, o Rygoje.

Šuniukai keliavo tvirtame narve, kuris kainuoja apie 800 litų. Oro linijų bendrovė žadėjo juos nugabenti saugiai. Juolab ir paslaugos kaina nebuvo maža. Ji kainavo apie 2500 litų.

Įskaudinta dėl neatsakingo elgesio su šunimis, vilnietė praėjusios savaitės pabaigoje taip pat pateikė skundą „airBaltic“, skundą rengia ir latvių transporto kompanija, kuri rūpinosi gyvūnų kelione. Todėl kol kas neaišku, per kiek laiko bus atsakyta į pretenziją.

„Nesu tikra, kad tai pačios bendrovės kaltė. Gal tai padarė jos samdomos įmonės, kurios atsakingos už krovinius, bagažą. Bet juk partnerius pasirenka pati „airBaltic“, – svarstė Edita.

„airBaltic“ darbuotojai pataria lėktuvais keliaujančius gyvūnus drausti papildomai. Teigiama, kad iki šiol jokių nelaimingų nutikimų skraidinant šunis nebuvo.

Bendrovė skelbia, kad mažesni šunys gali keliauti specialiame lėktuve esančiame skyriuje (tai kainuoja apie 350 litų), o jei narvas sveria daugiau kaip 32 kilogramus, jis gabenamas kaip krovinys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.