Autizmu sergančią mergaitę piešti įkvėpė draugystė su kate

5 metų mergaitė Iris Grace Halmshaw iš Jungtynės Karalystės sunkiai bendravo su aplinkiniais ir gyveno vienatvėje. Viską pakeitė jos gyvenime atsiradusi katė Thula. Draugystė su kate mažąją Grace įkvėpė piešti, o jos darbų jau nusipirko ir privatus kolekcininkas, skelbia „Daily Mail“.

Draugystė su kate įkvėpė autizmu sergančią mergaitę piešti.<br>„Irisgracepainting.com“ nuotr.
Draugystė su kate įkvėpė autizmu sergančią mergaitę piešti.<br>„Irisgracepainting.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 13, 2014, 4:20 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 12:46 PM

Meino meškėnų veislės katė paskatino mergaitę savo meilę išreikšti per piešinius. Iris tėvai pastebi, kad mergaitė paveiksluose stengiasi atspindėti katės akių ar nosies formas bei spalvą. Terapijos dalimi buvęs piešimas tapo mėgstamiausia penkiametės veikla.

„Kai Iris piešia, Thula sėdi šalia ir stebi. Kartais ji užsimano pažaisti su teptuku, tačiau greitai paklūsta komandai „sėdėti vietoje“ ir kantriai stebi visą tapybos procesą“, – pasakojo mergaitės motina ir džiaugėsi, kad Irisi piešiniai sulaukė ir meno kritikų dėmesio.

Vienas meno kritikas nepagailėjo 1500 svarų (6600 litų), kad įsigytų du mergaitės piešinius.

Katė mergaitę lydi ne tik, kai ji tapo, bet ir per visos kitos veiklos metu. Ji netgi mielai maudosi kartu, nebijodama muilo ir šampūno. Mokslininkai senokai pažymėjo, kad gyvūnai daro teigiamą įtaką autizmu sergantiems ir bendravimo problemų turintiems vaikams.

Prieš susidraugaudama su Thula Iris bandė terapiją su žirgais, šunimis ir net kitomis katėmis, tačiau tokio poveikio kaip su Meino meškėnų veislės kate niekas kitas neturėjo.

„Kai mūsų šeimoje atsirado ši stebuklinga, rami ir draugiška katė, Iris gyvenimas pasikeitė. Jai pasidarė lengviau bendrauti su bendraamžiais, išreikšti save. Turime padėkoti Thulai, kuri pakeitė mūsų gyvenimą. Jos su Iris tapo geriausiomis draugėmis“, – teigė mama.

Parengė Paulius Gritėnas 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.