Širdį draskančiose nuotraukose – gilios senatvės sulaukę šunys

Įkvėptas savo prosenelės 100-ojo jubiliejaus šventės, kanadietis fotografas Pete'as Thorne'as ėmėsi ypač jautraus ir širdį veriančio fotografijų projekto „Old Faithful“ („Senas ištikimas“). Fotografas pastebėjo, kad tiek seni žmonės, tiek seni gyvūnai gali būti nepaprastai gražūs modeliai. „Jų žvilgsniai pasakoja nugyvento gyvenimo istoriją, net jei jų akys nebe tokios blizgančios, nebe taip gerai mato“, – portalui lrytas.lt sakė P.Thorne'as.

Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

2014-10-28 16:42, atnaujinta 2018-01-24 09:22

Kaip teigia nuotraukų autorius, maži, jauni šuniukai susilaukia kur kas daugiau dėmesio nei seni, ilgus metus ištikimai tarnavę šeimininkui šunys. Vis dėlto gyvenimą nugyvenę keturkojai yra kur kas labiau nusipelnę žmogaus dėmesio ir rūpesčio.

„Tikiuosi, kad mano užfiksuoti kadrai padės suvokti, kad seni šunys vis dar gali didžiuotis savo išoriniu grožiu“, – apie savo fotografijų ciklo tikslus kalbėjo P.Thorne. 

Viena aišku, kad fotografo nuotraukos paneigia visame pasaulyje įsigalėjusį jaunystės kultą – jose šunys tampa pačiais gražiausiais modeliais. Nuotraukose matyti šunų išgyvenimai – rūpestis, liūdesys, ištikimybė.

P.Thorne'as teigia, kad fotosesijos metu šunys pozavo tiek, kiek patys norėjo. Juk garbingo amžiaus keturkojo nevalia varginti. Be to, vis dar guvų ir dėmesingą šunį fotografuoti lengviau, negu tą, kuris nebegali sutelkti dėmesio į objektyvą.

Kai P.Thorne'as pasidalijo estetiškomis ir patraukliomis senų šunų nuotraukomis, sulaukė galybės augintinių šeimininkų prašymų įamžinti savo paskutines gyvenimo dienas leidžiančius keturkojus.

„Old Faithful“ fotografijų ciklą P.Thorne'as kūrė nuo praėjusių metų gegužės. Tam prireikė užfiksuoti daugiau nei 50 šunų, sulaukusių garbingo amžiaus. Dauguma jų buvo daugiau nei 15 metų ir patyrę ne vieną gyvenimo negandą.

Daugiau fotografo P.Thorne'o nuotraukų galite pamatyti čia, čia ir čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.