Kaune – retos veislės šunų antplūdis

Sekmadienį Kaune, „Žalgirio“ arenoje vyksta tarptautinė šunų paroda „Kikos taurė“. Joje dalyvauja per tūkstantis dalyvių iš Lietuvos ir įvairių užsienio šalių. Parodos lankytojai žavisi ir retomis, ir populiariomis šunų veislėmis. Dalyviai varžosi dėl apdovanojimų.

Kauniečiams ypač smalsu pamatyti retų veislių šunis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauniečiams ypač smalsu pamatyti retų veislių šunis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Jan 25, 2015, 2:36 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 2:59 AM

Parodos organizatorė – Lietuvos kinologų mėgėjų sąjungos vadovė Kornelija Butrimova sakė, kad ne vienerius metus žiemomis rengdavo Lietuvos šunų augintojų parodas. Tarptautinė paroda surengta antrąjį kartą.

Joje panoro dalyvauti šunų augintojai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Rusijos, Baltarusijos, Lenkijos, Suomijos, Švedijos.

Iš viso parodoje dalyvauja 1 tūkstantis 241 šuo. Parodos lankytojai gali pamatyti 181 veislės keturkojus.

Kauniečiams ypač smalsu pamatyti retų veislių šunis. Tai afenpinčeriai, italų spinone, norvegų pilkieji špicai, Peru plikieji šunys, portugalų vandens šunys. Daugelį jų į Kauną atvežė svečiai iš užsienio.

Parodoje dalyvauja ir norvegų burhundas, vardu Kopa. Jos šeimininkas kaunietis Rimantas Bartkevičius sakė, kad tai vienintelis šios veislės šuo Lietuvoje.

„Tai – vikingų šunys. Jie yra ir sargai, ir gerai pasiduoda dresūrai. Be to šios veislės šunys retai serga,yra ilgaamžiai“, -- apie savo augintinę pasakojo vyras.

Kopai yra tik pusantrų metų. Ji jau pripažinta Lietuvos jaunių čempione.

Sekmadienio parodos nugalėtojai bus paskelbti vakare. Parodoje teisėjauja tarptautinė vertinimo komisija.

Vakar „Žalgirio“ arenoje Lietuvos kinologų mėgėjų sąjunga buvo surengusi kitą tarptautinę šunų parodą „Kauno žiema“. Jos nugalėtoju tapo vipetų veislės šuo iš Lenkijos.

K.Butrimova sakė, kad paskutiniu metu žmonės mieliau laiko nedidelių veislių šunis. Madingi Maltos ir garbanuotieji bišonai, nykštukiniai vokiečių špicai. Ypač populiarūs baltos spalvos šios veislės šunys. Taip pat japonų činai.

Madingi išlieka ir auksaspalviai retriveriai, vokiečių aviganiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.