Gerumo pavyzdys – graži žmogaus ir paukštelio draugystė

Net ir laukinis gyvūnas gali pasitikėti žmogumi ir be jokio baimės pasinaudoti jo teikiama pagalba. Tai įrodė interneto vartotojas „Canal de rrafa13“ , internete patalpinęs vaizdelį, kuriame užfiksuota, kaip žvirblio dydžio paukštelis dagilis ėmė maudytis vyro delnuose, sklidinuose vandens.

Sužeistą paukštelį parke radęs vyras taip prisijaukino, kad šis be jokios baimės lipa ant rankų.<br>Stop kadras (Facebook)
Sužeistą paukštelį parke radęs vyras taip prisijaukino, kad šis be jokios baimės lipa ant rankų.<br>Stop kadras (Facebook)
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 26, 2015, 10:18 PM, atnaujinta Nov 26, 2017, 9:50 AM

Sužeistą paukštelį parke radęs vyras taip prisijaukino, kad šis be jokios baimės lipa ant rankų. Iš čiaupo į savo delnus pripylęs vandens, vyras sugundė paukštelį maudynėms. Šis atstriksėjo ir ėmė praustis vandenyje, kedendamas plunksneles ir purtydamas galvą.

Šis mielas vaizdelis internete tapo toks populiarus, kad juo socialiniame tinkle „Facebook“ ėmė dalintis šimtai tūkstančių interneto vartotojų. Žmonės džiaugėsi geru vyro poelgiu ir negailėjo jam padėkos žodžių.

Dagilis yra panašaus į žvirblį dydžio, labai spalvingas paukštis. Aplink snapo pamatąraudona juostelė, pakaušis ir kaklo šonai juodi. Nuo skruostų ir ausų gerklės link – balta juostelė. Nugara ir pečiai rusvi, antuodegis balsvas. Ant juodų sparnų plati skersinė geltona juostelė. Vairuojamosios plunksnos juodos su baltomis viršūnėmis, kraštinės su baltomis dėmėmis apačioje. Krūtinė ir šonai rusvi. Pilvas balsvas, pauodegys baltas. Snapas žalsvai baltas, jo viršūnė tamsesnė. Jaunikliai apaugę ilgais tamsiais pūkais. Patinai yra vidutiniškai 80,6 mm ilgio, sveria 16,7 g, patelės – 77,3 mm ilgio, sveria 15,8 g.

Lietuvoje dažnas, aptinkamas ištisus metus, bet nėra gausus. Dagilis – judrus, nuolat čiulbantis paukštis.

Gyvena parkuose, nedideliuose miškuose, giraitėse tarp laukų, įvairiuose krūmynuose (prie upių, griovių, tvenkinių, sodybų, kapinių, pakelių). Įsikuria grupėmis augančiuose ąžuoluose, klevuose, liepose, guobose, nemėgsta grynų pušynų, eglynų ar baltalksnynų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.