Širdį jaudinantis šuns likimas: pragaras gatvėje virto pasaka

E. Hagaras savo darbą padarė be priekaištų – švelnūs žodžiai ir malonūs raginimai prisileisti pralaužė kalytės baimės ledus<br>Stop kadras (Youtube)
E. Hagaras savo darbą padarė be priekaištų – švelnūs žodžiai ir malonūs raginimai prisileisti pralaužė kalytės baimės ledus<br>Stop kadras (Youtube)
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-06-22 01:03, atnaujinta 2017-10-29 23:45

Mažajai Maltos bišono ir pudelio mišrūnei tereikėjo, kad kas nors ja patikėtų. Laimei, tarsi iš niekur atsiradęs gerasis žmogus ištiesė pagalbos ranką – vienintelę likusią viltį ištrūksti iš siaubingo ir nesibaigiančio košmaro gatvėje. Ši, susivėlusi, purvina ir apleista kalytė virto nuostabiu, mylinčiu ir mylimu šunimi.

Oakley vardu pavadinta kalytė keletą mėnesių valkatavo gatvėje, kol vieną akimirką ją surado Eldadas Hagaras, visame pasaulyje puikiai žinomas organizacijosHope for Paws“ įkūrėjas.

Deja, bet išsigandęs ir žmogumi nepasitikintis šuo neleido taip lengvai prieiti. Baimė ją jau buvo užvaldžiusi.

Gyvenimas gatvėje, o ypač tokiems mažiems šunims, kaip Oakley, gali sukelti daug baimės. Šunys išsiugdo labai stiprų savigynos ir išgyvenimo instinktą“, – sakė E. Hagaras. Todėl norint išgelbėti šunį kartais tenka imtis ir kiek šiurkštesnių gelbėjimo priemonių.

Kaip pasakojo šuns gelbėtojas, kalytę bandė pagauti jau dieną, tačiau ši nė bandė prisileisti. Teko grįžti pas ją naktį ir ją tiesiog „pavogti“.

E. Hagaras savo darbą padarė be priekaištų – švelnūs žodžiai ir malonūs raginimai prisileisti pralaužė kalytės baimės ledus. Nepaisant atkaklių bandymų pasipriešinti, loti ir draskytis, kalytės gelbėjimo operacija pavyko.

Šuo kuo skubiau buvo nuvežtas į veterinarijos kliniką, kur buvo išmaudytas, sušukuota, paskirti medikamentai, kurie padėjo kovoti su įvairiausiomis infekcijomis ir susirgimais.

Oakley tapo nauju šunimi – drąsiu, pasitikinčiu ir draugišku, o jis išvaizda pasikeitė kardinaliai. Jos gyvenimas Eldado dėka virto pasaka, o pragariškos dienos – užmaršty.

Šiuo metu Oakley ieško naujų namų ir šeimininkų.

Gelbėjimo operaciją žiūrėkite video siužete.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.