Klaikus vaizdas konteineryje Trakų r.: leisgyvius traukė vieną po kito

Beglobiais gyvūnais besirūpinanti organizacija VšĮ „Vyšnių sodas“ socialinio tinklo paskyroje pasidalijo žiauraus elgesio su kačiukais istorija.

Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Aug 17, 2018, 12:53 PM, atnaujinta Aug 17, 2018, 5:36 PM

Šis įvykis vadinamas tiesiog sadistiniu, nes gyvūnėliai ne tik išmesti, bet ir žiauriai sužaloti.

Kaip rašoma jų paskelbtoje žinutėje, iki kraujo ir lūžių uždaužyti trys kačiukai rasti šiukšlių konteineryje Paluknio miestelyje Trakų rajone.

Organizacijos atstovai tikina sulaukę žmonių skambučių, kurie pasakojo išgirdę gailų kniaukimą konteineryje. Gelbėtojai išvyko iškart į nurodytą vietą, kadangi dažnai kačiukai būna jau leisgyviai.

„Vyšnių sodas“ darbuotojai pradėjo ieškoti mažylių tarp dvokiančių atliekų, rado net tris kačiukus. Vienam suknežinta galvytė ir jis jau negyvas, kitas – visas kruvinas, bet jau šąlantis ir nežinome, ar jis išgyvens kelyje iki klinikos. Trečias, baltai rainas mažylis, dar gyvas ir kol kas turi daugiausiai šansų išgyventi.

Nebeturime žodžių nusakyti siaubui, kurį patiriame tokiomis akimirkomis, nejaugi žmonėse nebelikę jokio žmogiškumo? Ką turi jausti sadistas, daužantis negalinčius apsiginti kačiukus, kol suknežinamos jų galvytės, kol pilasi kraujai, o daužomi gyvi padarėliai patiria ne tik klaikų slausmą, bet ir beviltiškumo kupiną siaubą...“, – pasibaisėję svarstė gelbėtojai.

Jie kreipėsi į neabejingus žmones, galinčius ir norinčius padėti išgelbėti šiuos nuskriaustus mažylius bei padėti kitiems, panašaus likimo mažyliams.

Primename, pagal LR BK 310 str., Tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.