Augintiniai vestuvėse: už ir prieš

Augintinių savininkai tikrai sutiks: augintiniai yra neatsiejama kasdienybės dalis. Dėl šios priežasties norisi, kad smagiausiuose ir įsimintiniausiuose gyvenimo įvykiuose dalyvautų ir augintiniai.

Augintiniai vestuvėse: už ir prieš.<br>123rf.com asociatyvioji nuotr.
Augintiniai vestuvėse: už ir prieš.<br>123rf.com asociatyvioji nuotr.
Augintiniai vestuvėse: už ir prieš.<br>123rf.com asociatyvioji nuotr.
Augintiniai vestuvėse: už ir prieš.<br>123rf.com asociatyvioji nuotr.
Augintiniai vestuvėse: už ir prieš.<br>123rf.com asociatyvioji nuotr.
Augintiniai vestuvėse: už ir prieš.<br>123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 21, 2018, 9:11 AM

Sakoma, kad vienas iš karališkųjų princo Hario vestuvių vakarinio pokylio svečių buvo nuotakos Meghan, po vestuvių tapusios Sasekso hercogiene, mylimas šuo biglis, vardu Guy. Užsienyje gana populiari augintinių dalyvavimo vestuvėse mada populiarėja ir Lietuvoje. Kokie yra augintinių dalyvavimo vestuvėse pliusai ir minusai? Ko reiktų nepamiršti, nusprendus vestuves švęsti kartu su augintiniais?

Pagrindiniai privalumai

– Išskirtinės nuotraukos. Jei vestuvėse dalyvaus ir keturkojai, unikalios nuotraukos ir netikėti kadrai yra garantuoti. Dailiai papuošti augintiniai gali tapti tikra fotosesijos puošmena.

– Smagus užimtumas svečiams. Gyvūnus mėgstantys svečiai ir ypač vaikai tikrai nepraleis galimybės pažaisti kartu su vestuvėse dalyvaujančiu augintiniu ar jį paglostyti.

– Raminantis poveikis ir buvimas kartu su augintiniu. Pastebėta, kad augintinių savininkai, glostydami savo gyvūnėlius, nusiramina ir sumažina patiriamą streso lygį. Tad augintinis gali padėti išgyventi šventės jaudulį.

Taip pat kai kurie augintinių šeimininkai yra stipriai prisirišę prie savo gyvūnėlių, todėl palikti juos dienai ar parai kitų žmonių priežiūrai tampa neramu. Jei šventėje dalyvauja ir mylimi augintiniai, šio nerimo galima sėkmingai išvengti.

Augintinių dalyvavimo vestuvėse trūkumai

– Netikėti, nemalonūs atsitikimai. Augintis, ypač šuo ar katė, ką nors sudraskė, nuvertė ar pastūmė – tikėtina, kad naujoje vietoje augintinis ras jam įdomių objektų, todėl išvengti nemalonių nutikimų ne visada pavyksta. Įvertinkite nemalonių atsitikimų galimybes.

– Nešvara. Jei vestuvėse dalyvauja šuo, jis tikrai nepraleis galimybės išsivolioti purve, palakstyti lietuje ar išsimaudyti vandens telkinyje. Todėl šventės vieta ir nuotakos suknelė bei jaunikio kostiumas ar šventės svečių apranga gali būti išpurvinta.

– Kai kurie žmonės nemėgsta gyvūnų arba turi jiems alergiją. Pavyzdžiui, jei šventėje dalyvaus žmogus, kuris turi panišką šunų baimę, keturkojo draugijos šventės metu vertėtų atsisakyti. Taip pat reikėtų apgalvoti, ar šventėje nedalyvaus svečiai, turinys smarkią alergiją gyvūnams. Augintinio dalyvavimas tokiu atveju gali sukelti jiems diskomfortą.

Kaip nuspręsti ir ko nepamiršti?

Augintinių dalyvavimas vestuvėse – kontroversiškas klausimas, todėl kiekvienu atveju reikėtų individualiai apsvarstyti jų dalyvavimo vestuvėse privalumus ir trūkumus. Be to, kritiškai įvertinkite, ar augintinis gerai jaučiasi tarp žmonių, ar didelis žmonių kiekis nesukels augintinio baimės ir neišprovokuos jo agresijos.

Jei vis tik nuspręsite šventę švęsti kartu su mylimais keturkojais, iš anksto pasirūpinkite žmogumi, kuris nuolat rūpinsis ir prižiūrės keturkojus.

Be abejo, dėl augintinių dalyvavimo vertėtų pasitarti ir su artimiausiais giminaičiais ir draugais. Kitas svarbus momentas: jei su augintiniu planuojate kažkur lankytis, pavyzdžiui, fotosesijos vietoje, bažnyčioje ar civilinės metrikacijos skyriuje, iš anksto įsitikinkite, ar į pasirinktą vietą įleidžiami gyvūnai.

Taip pat būtina iš anksto informuoti vestuvių svečius, kad šie nemaitintų vestuvėse dalyvaujančio gyvūnėlio ir nesukeltų pavojaus augintinio sveikatai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.